TÜBİTAK Destekli Yaz Akademileri Başlıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinin yaz döneminde 7. ve 8. sınıf öğrencilerine kapılarını açacağını duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaz tatilinde bilime yönelme çağrısında bulundu.
Yaz Akademileri Hakkında
Kacır, bilim merkezlerinde düzenlenecek kimya, fizik, biyoloji ve matematik yaz akademilerinin amacının gençlerin bilimsel merakını artırmak olduğunu belirtti. 37 farklı bilim merkezinde gerçekleştirilecek etkinliklerde, öğrenciler deney düzenekleri ve etkileşimli sergilerle dolu bir yaz geçirecek.
Deneyap Türkiye Yaz Okulu
Bakan Kacır, ayrıca Deneyap Türkiye Yaz Okuluna katılacak ortaokul ve lise öğrencilerine de çağrıda bulundu. Tasarım-üretim ve robotik-kodlama konularında eğitim alacak olan bu gençler, geleceğin mühendisliğine adımlar atma fırsatı bulacak.
Bakan Kacır, tüm öğrencileri, tatillerini merak, araştırma ve üretim ile dolu bir şekilde değerlendirmeye davet etti.