TUA Astro Hackathon Muğla 2026 Marmaris'te başladı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençleri bir araya getiren TUA Astro Hackathon Muğla 2026 resmi olarak başladı. Etkinlik; Muğla Valiliği tarafından ilan edilen Gençlik Yılı kapsamında, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla, Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi öncülüğünde gerçekleştiriliyor.
Açılış ve protokol
Programa Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Kaymakam Refiki Birkan Göktaş, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel ile kurum temsilcileri ve davetliler katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı; ardından Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan Astro Hackathon tanıtım videosu izlendi. Açılış konuşmasını Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi öğrencisi ve Muğla il yerel lideri Tuana Yapıcı yaptı. Protokol üyeleri konuşmalarında gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarının önemine vurgu yaptı; Kaymakam Nurullah Kaya, gençlerin üretimlerinin önem taşıdığını belirterek bu tür projelere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.
Katılım, çalışma ve yerinde incelemeler
Açılışın ardından hackathon resmen başladı. Protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin geliştirdiği projeleri yerinde inceledi ve ekiplerle görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinlik, Türkiye genelinde 37 ilde eş zamanlı düzenlenirken, Muğla’dan 50 takım ve yaklaşık 200 öğrenci katılıyor. Muğla’da ilk kez düzenlenen organizasyonda gençler, teknoloji ve takım çalışmasını bir araya getiren projeler üzerinde çalışıyor.
MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİYE İLGİ DUYAN GENÇLERİ BİR ARAYA GETİREN TUA ASTRO HACKATHON MUĞLA 2026 DÜZENLENİYOR.