ABD Başkanı Trump, Yankees maçında tribün tepkisiyle karşılaştı
The Hill gazetesinin aktardığına göre, ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül terör saldırılarının 24. yılında New York'ta izlediği Yankees beyzbol maçında bazı tribünlerden yuhalama sesleriyle karşılaştı. Trump’ın stadyum ekranlarında görüntüsünün yansıtılması üzerine hem tezahürat hem de yuhalama kaydedildi.
Maç öncesi ziyaret ve locadaki izleyiş
Karşılaşma öncesinde Trump, oyuncuları soyunma odasında ziyaret etti ve maçı Yankees Başkanı Randy Levine ile özel locadan takip etti. Oyuncular, 11 Eylül saldırılarında ilk müdahale ekiplerinin anısına FDNY ve NYPD yazılı şapkalar taktı.
Güvenlik önlemlerinde artış
Haberde yer alan bilgilere göre, Cumhuriyetçi aktivist Charlie Kirk'ün silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından Trump'ın etrafındaki güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı. Maçın oynanacağı stadyum içinde ve dışında geniş güvenlik tedbirleri alındı; Trump'ın izlediği özel süitin etrafına kurşun geçirmez cam bölmeler yerleştirildi.
11 Eylül anma töreninde de güvenlik değişikliği
Öte yandan, Trump'ın dün sabah katıldığı Pentagon'daki 11 Eylül anma töreni bu yıl güvenlik gerekçesiyle geleneksel alan yerine iç avluda düzenlendi.
Tepkiler ve değerlendirme
Bu olay, 11 Eylül anma gününde kamuoyu ve güvenlik ortamının hassasiyetini gösteriyor. Özel locada izlenen maçta eklenen fiziksel güvenlik önlemleri ve tören mekanındaki değişiklikler, yetkililerin olası riskleri minimize etme çabalarını yansıtıyor. Tribün tepkisinin kamuoyundaki bölünmüşlüğe işaret etmesi ise siyasi figürlerin halkla etkileşiminde beklenmedik anların ortaya çıkabildiğini gösteriyor.
Kaynak: The Hill