
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'dan petrol veya gaz satın alan ülkelere 2 Nisan'dan itibaren %25 tarife getirileceğini duyurdu. Trump, bu kararı Truth Social sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda açıkladı.
Trump, Venezuela’nın ABD’ye birçok suçlu gönderdiğini ve bu durumu kasten gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, Venezuela'ya 'ikincil tarife' uygulamasının başlatılacağını belirterek, suç örgütü olarak tanımlanan 'Tren de Aragua''nın iade sürecinin devam ettiğini aktardı.
Venezuela'nın, ABD'nin özgürlük değerlerine karşı düşmanca bir tutum sergilediğini vurgulayan Trump, "Petrol veya gaz satın alan her ülke, ABD ile yaptığı ticaretlerde %25 tarife ödemek zorunda kalacak," şeklinde konuştu.
Böylece, yeni tarifenin 2 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.