Trump, Netanyahu ile Görüşmesinde Biden Yönetimini Eleştirdi
Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Florida'daki evinde gerçekleştirdiği görüşmede, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında sert eleştirilerde bulundu. Trump, Biden yönetiminin İsrail için hiçbir şey yapmadığını vurguladı.
Trump’tan Harris’e Eleştiri
Trump, Harris’in Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamaları 'saygısız' olarak tanımladı. "Bir Yahudi ona nasıl oy verir bilmiyorum ama kendisi gerçekten saygısızdı," dedi.
Trump'ın İsrail Politikaları
Trump, başkanlık döneminde İsrail'e yönelik güçlü adımlar attığını savundu ve Biden yönetiminin bu konuda hiçbir şey yapmadığını belirtti. "Golan Tepeleri ve Kudüs'ü başkent olarak kabul ettik, büyükelçiliğimizi Kudüs'e taşıdık. İran ile nükleer anlaşmayı iptal ettik. Ancak şu anki yönetim yeterli adımları atmıyor," ifadelerini kullandı.
Orta Doğu'daki Gerginlikler
Trump, Orta Doğu'da büyük savaşların kapıda olduğunu ve 3. Dünya Savaşı'nın eşiğinde olunduğunu öne sürdü. "Ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor," dedi.
Netanyahu'dan Ateşkes Umudu
Netanyahu, Gazze'deki ateşkesin sağlanması konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Umarım ateşkes yakın olur, zaman gösterecek," şeklinde görüş belirtti. Ayrıca, Roma'da yapılacak müzakerelere bir İsrailli heyetin katılmasının beklediğini ifade etti.
Geçmişte Trump ve Netanyahu arasında bazı anlaşmazlıklar yaşandığı biliniyor; örneğin 2020 seçimlerinin ardından Netanyahu, Biden’ı tebrik etmişti ve bu durum Trump'ın tepkisini çekmişti.