DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.855.593,38 -0,04%

Trump ve Musk'tan Medya Kuruluşlarına Sert Eleştiriler

ABD Başkanı Trump ve Danışmanı Musk, medya kuruluşlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. MSNBC ve Reuters, hedef alınan isimler arasında.

Yayın Tarihi: 22.02.2025 23:26
Güncelleme Tarihi: 22.02.2025 23:26

Trump ve Musk'tan Medya Kuruluşlarına Sert Eleştiriler

Trump ve Musk'tan Medya Kuruluşlarına Yönelik Eleştiriler

ABD Başkanı Donald Trump ve kıdemli danışmanı Elon Musk, çeşitli medya kuruluşlarını hedef alan paylaşımlar yaptı. Bu paylaşımlarda, MSNBC, Reuters ve Associated Press (AP) sıkı bir şekilde eleştirildi.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı bir paylaşımda, "MSDNC olarak bilinen MSNBC, demokrasimiz için bir tehdit. Bir sürü yalan ve çarpıtma. Başında kötü insanlar mevcut," ifadelerini kullandı. Trump, MSNBC'nin ismini değiştirerek Demokrat Partinin Ulusal Kongresi'ne göndermede bulunarak kanalın, Democrat yanlısı ve taraflı haber yaptığını ima etti.

Musk, sosyal medya platformu X'te, İngiliz haber ajansı Reuters için "Lies (Yalanlar)" kelimesiyle oluşturduğu bir tipografi tasarımı paylaştı. Musk, bir diğer paylaşımında ise, "Ukrayna'nın değerli maden anlaşmasını imzalamaması halinde Starlink'i kapatma tehdidinde bulunduğunu" konu alan bir Reuters haberini aktararak, "Reuters yalan söylüyor. Onlar, medya yalanlarında Associated Propaganda (AP) ardından ikinci sırada geliyor," şeklinde konuştu.

Musk'ın İddiaları

Musk, 2018-2022 yılları arasında Reuters'ın ABD hükümetinden milyonlarca dolarlık ödeme aldığını öne sürdü. Bu iddiasını, ABD hükümeti tarafından yapılan harcamaların belgelendiği bir internet sitesine dayandırarak, "Reuters'a ABD hükümeti tarafından 'büyük ölçekli toplumsal aldatmaca' için milyonlarca dolar ödendi. Bunlar tam bir dolandırıcı," ifadeleriyle destekledi.

Trump, Reuters, Politico ve The New York Times gibi medya kuruluşlarının federal kurumlar tarafından mali olarak desteklendiğini iddia ederek, yapılan ödemelerin haber içeriklerini etkileme amacı taşıdığını ileri sürdü.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı