DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,19 -0,21%
ALTIN
5.884,48 0,39%
BITCOIN
3.664.009,67 0,04%

Trump, Ulusal Güvenlik Tehditleri Nedeniyle 12 Ülkenin Seyahatini Yasakladı

Donald Trump, ulusal güvenlik gerekçesiyle 12 ülkenin vatandaşlarına seyahat yasağı getirdi.

Yayın Tarihi: 05.06.2025 10:17
Güncelleme Tarihi: 05.06.2025 10:17

Trump, Ulusal Güvenlik Tehditleri Nedeniyle 12 Ülkenin Seyahatini Yasakladı

ABD Başkanı Donald Trump, "ulusal güvenliğe yönelik tehditleri" gerekçe göstererek 12 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye seyahatini yasakladı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Trump'ın bu yasağı içeren yeni bir kararnameye imza attığı belirtildi.

Kararname kapsamında Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarının ABD'ye seyahati yasaklanmıştır. Ayrıca Burundi, Küba, Laos, Sierra Leone, Togo, Türkmenistan ve Venezüella vatandaşlarına da seyahat kısıtlamaları getirilmiştir.

ABD'de yasal olarak ikamet eden veya geçerli vizesi bulunan ve "ABD'nin ulusal çıkarlarına hizmet eden" bu 19 ülke vatandaşları, kararname kapsamı dışında tutulmuştur.

Beyaz Saray'ın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Trump, "Bize zarar vermek isteyen insanların ülkemize girmesine izin vermeyeceğiz." şeklinde konuşmuştur. Ayrıca, seyahat kısıtlaması getirilen ülke sayısının gerekli durumlarda revize edilebileceğini ve "yeni tehditler ortaya çıktıkça" farklı ülkelerin de listeye eklenebileceğini ifade etmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı