ABD Başkanı Donald Trump, muhtemelen yarından itibaren farklı ülkelere ne kadar tarife ödeyeceklerine dair mektuplar göndereceğini duyurdu. Trump, Iowa eyaletindeki bir etkinlik öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ticaret anlaşmalarıyla ilgili tercihlerinden bahsetti.
Ülkelerin karmaşık ticaret anlaşmalarının detaylarına girmek yerine, daha basit bir yöntem olarak mektup göndermeyi tercih ettiğini belirten Trump, "İyi anlaşmalar yapılabilir ama bunlar daha karmaşık. Ödeyecekleri tarife oranlarını basit bir şekilde bildirmek çok daha kolay," dedi.
Trump, bu mektupların günde 10 taneye kadar çıkabilme ihtimali olduğunu vurguladı ve "Çeşitli ülkelere ABD ile ticaret yapmak için ne kadar ödeyeceklerini belirten mektuplar göndereceğiz," ifadesini kullandı.
Başkan Trump, ayrıca Kongre tarafından onaylanan ve "Bir Büyük Güzel Yasa Tasarısı" olarak adlandırılan tasarının, ülkeyi bir "roket gemisine" dönüştüreceğini de ekledi. Tasarının imzalanmasının ardından, rekor seviyelerde büyüme kaydedeceklerini iddia etti ve "İlk dönemim çok başarılıydı. Ülkemizin tarihindeki en büyük ekonomiye sahibiz. Bu dönem bunu aşacağımıza inanıyorum," şeklinde konuştu.