ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi için somut bir planı olduğunu duyurdu. Trump, bu konuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü belirtti.
Trump, The New York Post'a yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sonuçlandırılması hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Ancak, Putin ile kaç kez görüştüğünü açıklayamayacağını vurguladı. Ayrıca, 2022 yılında başkan olsaydı bu savaşın başlamayacağına dair ifadelerini yineledi.
Trump, Putin ile ilişkilerine dair, "Putin ile her zaman iyi bir ilişkim olmuştur" şeklinde konuşarak, eski ABD Başkanı Joe Biden'ı ülke için bir utanç kaynağı olarak nitelendirdi.
Trump, İran konusuna da değinerek, "İran ile nükleersizlik konusunda bir anlaşma yapmak isterim" dedi. Bu konuda detay vermekten kaçınan Trump, "Onlara söyleyeceğimi size söylemek istemiyorum" ifadelerini kullandı. Eğer anlaşma yapılmış olsaydı, İsrail'in İran'a müdahale etmeyeceğini belirtti.