Trump: NATO beni çok hayal kırıklığına uğrattı, Türkiye olmasaydı katılmayabilirdim

Trump, Erdoğan ile görüşme öncesi ortak basın toplantısında NATO'yu eleştirdi; Türkiye'ye duyduğu kişisel bağlılık nedeniyle katılımını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 16:49
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 16:49

Trump: NATO beni çok hayal kırıklığına uğrattı, Türkiye olmasaydı katılmayabilirdim

Trump: NATO beni çok hayal kırıklığına uğrattı, Türkiye olmasaydı katılmayabilirdim

Ortak basın toplantısı öncesi açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ikili görüşme öncesi ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Donald Trump'ın ifadeleri: "NATO beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye olmasaydı belki de katılmayabilirdim ancak dostumdan dolayı katılmam gerektiğine inandım"

Bu açıklama, Trump'ın NATO'ya yönelik eleştirisini ve Türkiye ile kişisel ilişkisinin dış politika tercihleri üzerindeki etkisini vurguluyor. Basın toplantısındaki sözler, ittifak içindeki beklentiler ve liderler arası güven dinamikleri hakkında yeni tartışma alanları açıyor.

Ortak basın toplantısının bağlamı dikkate alındığında, beyanlar ikili ilişkilerin niteliğine ve liderler arasındaki kişisel bağların diplomatik karar süreçlerindeki rolüne ışık tutuyor.

ABD Başkanı Trump: "NATO beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye olmasaydı belki de...

ABD Başkanı Trump: "NATO beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye olmasaydı belki de katılmayabilirdim ancak dostumdan dolayı katılmam gerektiğine inandım"

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.