Trump: 'Onların nükleer silahı olmayacak'
Chippewa Falls ziyareti sırasında İran ve Hürmüz açıklamaları
ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin eyaletine bağlı Chippewa Falls şehrine, ülke tarımı ve çiftçilerle ilgili konuşma yapmak üzere geldi. Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Trump, yönetimin İran konusunda "büyük başarı" elde ettiğini belirterek, "Onların nükleer silahı olmayacak. Nükleer silaha sahip olacak durumda değiller" dedi.
Hürmüz Boğazı üzerinden kaç petrol tankerinin geçtiğine ilişkin bir soruya Trump, "Kaç tane olduğunu söylemek istemiyorum ama çok" yanıtını verdi.
Hürmüz krizinin uzun sürmeyeceğini söyleyen Trump, "Er ya da geç çözülecek. Her şey düzeldiğinde petrol fiyatları hatta önceki seviyelerin bile altına düşecek" ifadelerini kullandı.
Açıklamalar, yönetimin İran politikasına ve bölgedeki enerji güvenliğine ilişkin duruşunu yansıtıyor.
ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, İRAN KONUSUNDA ABD YÖNETİMİNİN "BÜYÜK BAŞARI" ELDE ETTİĞİNİ BELİRTEREK, "ONLARIN NÜKLEER SİLAHI OLMAYACAK. NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLACAK DURUMDA DEĞİLLER" DEDİ.