maç öncesi değerlendirme:
Slavia Prag Teknik Direktörü Jindrich Trpisovsky, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü hafta karşılaşması öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında önemli mesajlar verdi. Trpisovsky, Avrupa maçlarının zorluklarına dikkat çekerek turnuvanın uzunluğu ve sürekliliğinin takımı zihnen etkilediğini belirtti.
Teknik adam, "Her gelecek maç yeni maça odaklanmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe büyük fırsatlara sahip olabiliyor. Türk futbolunun piyasası yukarı gitmiş. Her zaman önemli olan şey sahadaki performanstır, maliyet değil" ifadelerini kullandı. Trpisovsky, takımlarının hem bireysel hem toplu hazırlık ve performansına vurgu yaptı.
oyuna odaklanma ve hata uyarısı:
Trpisovsky, Fenerbahçe karşısında konsantrasyonun önemini şu sözlerle özetledi: "Büyük bir takıma karşı oynayacağız. Fenerbahçe karşısında her şeye odaklanmamız gerekiyor. Bir oyuncu bile takım dışına kalsa etkilenebilir. Her maçta şansımız olabilir. Biz bu şansı yakalamak zorundayız. Yarın hata yapmamalıyız."
Bu açıklama, Slavia Prag’ın maç stratejisinin hataların minimize edilmesine ve oyuncu disiplinine dayandığını gösteriyor. Trpisovsky, finansal büyüklükten ziyade sahadaki hazırlığın belirleyici olduğunu tekrar etti.
lukaku hakkında değerlendirme:
Fenerbahçe’nin forveti Romelu Lukaku ile ilgili soruya Trpisovsky, kişisel deneyimlerine dayalı bir değerlendirme ile yanıt verdi: "Ben onu çok seviyorum. Birkaç defa şahsen karşılaşmıştık. Lukaku, bazı konularda spesifik olabilir. Çok nadir oyunculardan, güçlü bir oyuncu."
Teknik direktör, savunma oyuncularının Lukaku’yla ilgili dikkat etmesi gereken noktaya da değinerek, "Kronolojik olarak tanıdığım için bu oyuncuya 1 santimetre saha bırakmamalısınız" uyarısında bulundu. Bu tespit, Belçikalı forvetin fiziksel varlığı ve oyun içindeki etkisinden duyulan saygıyı yansıtıyor.
takım seçimi ve ambiyans beklentisi:
Trpisovsky, Fenerbahçe’ye karşı teknik direktörlük kariyerinde dördüncü kez sahaya çıkacağını hatırlattı ve beklentisini şöyle dile getirdi: "Tek dileğim iyi maç olsun. İyi performans olsun." Geçmişte pandemi döneminde maçı evde izlemek zorunda kaldığını söyleyen Trpisovsky, Şükrü Saracoğlu’nun ambiyansını deneyimlemeyi sabırsızlıkla beklediğini belirtti.
Son olarak, Prag teknik patronu Fenerbahçe’nin geçirdiği değişimlere değinerek, "Benim bakışım yarınki takım, oynadığımız maçlar arasında en güçlü takım olabilir" görüşünü paylaştı. Trpisovsky’nin açıklamaları, Slavia Prag’ın hem taktiksel hazırlığına hem de zihinsel disipline verdiği önemi ortaya koyuyor.
Slavia Prag Teknik Direktörü Jindrich Trpisovsky, Fenerbahçe maçı öncesi, "Büyük bir takıma karşı oynayacağız. Yarın hata yapmamalıyız" dedi.