Trendyol Süper Lig'den 7 Kulüp Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

7 Süper Lig kulübü çirkin tezahürat ve çeşitli ihlallerden dolayı PFDK'ye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 23:40
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 23:40

Trendyol Süper Lig'den 7 Kulüp Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Trendyol Süper Lig'den 7 Kulüp Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'de yer alan 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. İşte o kulüpler ve sebepleri:

Sevk Edilen Kulüpler ve Değerlendirmeleri

TFF'nin resmi web sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Galatasaray, "çirkin ve kötü tezahürat" ile "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" gerekçesiyle PFDK'ye gönderildi. Adana Demirspor ise benzer sebeplerle, yani "çirkin ve kötü tezahürat", "saha olayları" ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" dolayısıyla disiplin kuruluna sevk edildi.

Diğer Kulüplerin Durumu

Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve Eyüpspor da "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle PFDK'ye sevk edilmiştir. Ayrıca, Fenerbahçe ve Bellona Kayserispor ise "talimatlara aykırı hareket" gerekçesiyle disiplin kuruluna yollandı.

Adana Demirspor'un Futbolcusu da Sevk Edildi

Açıklamada, Adana Demirspor futbolcusu Tolga Kalender'in "kural dışı hareketi" nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

Bu gelişmeler, Türkiye futbolunun disiplin ve spor güvenliği adına attığı önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı