Trakya Birlik'ten Ramazan Bayramı için Fiyat Stabilitesi Açıklaması

Trakya Birlik, Ramazan Bayramı sonuna kadar yağ ve margarin fiyatlarında değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 17.02.2025 11:57
Güncelleme Tarihi: 17.02.2025 12:10

Trakya Birlik'ten Ramazan Bayramı için Fiyat Stabilitesi Açıklaması

Trakya Birlik, tüm rafine yağ ve margarin grubu ürünlerde Ramazan Bayramı sonuna kadar herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmeyeceğini bildirdi. Birlikten yapılan açıklamada, zorunlu tüketim ihtiyaçları arasında ilk sırada yer aldığın ve TÜFE içinde önemli ağırlığa sahip olması nedeniyle gıda fiyatlarındaki artışın kontrol altında tutulmasının kritik önemi vurgulandı.

Ayrıca, ekonomi yönetiminin uygulanmakta olduğu politikaların yıllık enflasyon seviyesini yavaş yavaş gerilettiği belirtildi. Trakya Birlik, piyasa yapıcı rolü ile bitkisel rafine yağ sektöründe fiyat istikrarının ve sürdürülebilirliğin sağlanması adına üretici örgütlerinin etkinliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, tüketici nezdinde ürün arz güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

Açıklamada, rafine yağ ve margarin sektörlerinin jeopolitik ve küresel iklim krizi, artan ithal girdi bağımlılığı ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle birçok içsel ve dışsal risk faktörü içerdiği ifade edildi. Tüm bu etkenler altında, ülkenin enflasyonla mücadele sürecine katkıda bulunmak ve toplum refahını artırmak amacıyla, Ramazan Bayramı sonuna kadar fiyat değişikliği yapılmayacağı belirtildi. Ayrıca, bayram sonrası dönemde de sürdürülebilir tarımsal üretim ile güvenli gıdaya ulaşım konusunda çalışmalara devam edileceği kamuoyuna duyuruldu.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu, Şafak Kırbiç (ortada) başkanlığında yaptığı toplantı sonrası tüm...

Trakya Birlik Yönetim Kurulu, Şafak Kırbiç (ortada) başkanlığında yaptığı toplantı sonrası tüm rafine yağ ve margarin grubu ürünlerde Ramazan Bayramı sonuna kadar herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmeyeceğini bildirdi.