Trafikte ortak sorumluluk: Erzurum'da eylem planı uygulaması öncelik aldı

Erzurum'da Vali Aydın Baruş yönetiminde toplanan kurul, 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı'nın uygulanması ve kurum koordinasyonunu ele aldı.

Yayın Tarihi: 20.10.2026 16:16
Güncelleme Tarihi: 20.10.2026 16:16

Trafikte ortak sorumluluk: Erzurum'da eylem planı uygulaması öncelik aldı

toplantının ana gündemi:

Erzurum’da Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirilen Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, ilin trafik güvenliğini artırmaya yönelik adımlar ve uygulama mekanizmaları masaya yatırıldı. Toplantı öncesinde konuşan Vali Baruş, sürecin ana hedefinin 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı'nın etkin biçimde hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

eylem planı ve kurum sorumlulukları:

Toplantıda, Eylem Planı kapsamında kurumlara verilen görevlerin yalnızca bireysel değil, ortak bir sorumluluk olduğu vurgulandı. Vali Baruş, her kurumun kendi görev alanındaki çalışmaların eksiksiz ve zamanında yürütülmesinin önemine dikkat çekti ve verilen görevlerin takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

koordinasyon, denetim ve öncelikli alanlar:

Karayollarının güvenli hâle getirilmesinden denetimlerin sıkılaştırılmasına, trafik eğitimlerinin yaygınlaştırılmasından sağlık hizmetlerinin etkin rolüne kadar bütün aşamalarda koordinasyonun şart olduğu ifade edildi. Toplantıda ayrıca okula giden çocukların, seyahat eden vatandaşların ve direksiyon başındaki sürücülerin güvenliğinin öncelikli olduğu belirtildi.

Vali Baruş, tespit edilen risklerin giderilmesi, alınan kararların uygulanmasının takip edilmesi ve eksikliklerin zamanında tamamlanmasının insan hayatı açısından taşıdığı önemi bir kez daha vurguladı. Kurul, uygulama ve denetim süreçlerinin güçlendirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin sürecek şekilde geliştirilmesini kararlılıkla benimsedi.

ERZURUM’DA VALİ AYDIN BARUŞ’UN BAŞKANLIĞINDA, KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ STRATEJİSİ İL YÜRÜTME...

ERZURUM’DA VALİ AYDIN BARUŞ’UN BAŞKANLIĞINDA, KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ STRATEJİSİ İL YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.