İçişleri Bakanı Yerlikaya Trafik Denetimlerini Açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin, 8-15 Ağustos tarihleri arasında yaptığı denetimlerin sonuçlarını paylaştı. Özellikle bu dönemde 1 milyon 971 bin 985 araç kontrol edildi.
İşlem Yapılan Sürücü Sayısı
Söz konusu denetimlerde 447 bin 672 sürücüye çeşitli işlemler uygulandı. Yerlikaya, bunun yanı sıra yasal ya da uygun olmayan hızlarda araç kullananlar, periyodik muayenesi yapılmamış araçlar ve emniyet kemeri kullanmayan sürücüler gibi trafik ihlallerinin detaylarını anlattı.
Hız denetimlerine dikkat çekildi
Yerlikaya, denetimlerde hız ihlali yapan 134 bin 588 sürücünün tespit edildiğini vurgulayarak, trafik güvenliği için dikkatli olunması gerektiği konusunda halkı uyardı. "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım" dedi.
Yeni Teknolojilerle Trafik Güvenliği
Bakan Yerlikaya, ülke genelinde şehir içleri ve otoyollar dahil tüm şehirler arası kara yollarında yeni nesil Mobil Hız Tespit Sistemleri ile denetimlerin güçlendirildiğini açıkladı. Ayrıca, emniyet kemeri kullanımının önemine vurgu yaparak bu konuda da çıkarılan ihlallere dikkat çekti.