Trabzon'un Ocak Ayı Fındık İhracat Geliri Yüzde 15 Arttı

Trabzon'dan yapılan fındık ihracatı, ocak ayında 65 milyon 240 bin dolara ulaşarak yüzde 15 artış gösterdi.

Yayın Tarihi: 06.02.2025 14:32
Güncelleme Tarihi: 06.02.2025 14:32

Trabzon'un Ocak Ayı Fındık İhracat Geliri Yüzde 15 Arttı

Trabzon'da Fındık İhracatında Önemli Artış

Trabzon'un ocak ayındaki fındık ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 65 milyon 240 bin dolara ulaştı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkan Yardımcısı Sebahattin Arslantürk, yaptığı açıklamada, kentten bu dönemde 7 bin 238 tonluk fındık ihraç edildiğini bildirdi.

İhracat Miktarı ve Değeri

Arslantürk, fındık ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 2, değerde ise yüzde 15 arttığını ifade etti. Ayrıca, 2024-2025 fındık ihraç sezonu hakkında da bilgiler veren Arslantürk, sezonun ilk 5 ayında 44 bin 20 tonluk fındık dış satımı gerçekleştirildiğini aktararak, bu ihracattan 394 milyon 70 bin dolarlık kazanç sağlandığını belirtti.

Sezon İhracatındaki Artış

Sezon boyunca yapılan ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 42, değerde ise yüzde 77 arttığını kaydeden Arslantürk, bu gelişmenin Trabzon'un fındık sektörüne olan katkısını gözler önüne serdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı