DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.843.823,54 0,26%

Trabzon'da Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünler Tanıtıldı

Trabzon'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde coğrafi işaretli ürünler tanıtıldı ve yöresel lezzetler ikram edildi.

Yayın Tarihi: 22.05.2025 15:25
Güncelleme Tarihi: 22.05.2025 18:37

Trabzon'da Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünler Tanıtıldı

Trabzon'da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

Trabzon'da, Türk Mutfağı Haftası kapsamında coğrafi işaretli ürünler ile hazırlanan çeşitli lezzetler vatandaşlarla buluştu. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte, Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi, Hamsiköy sütlacı, Tonya tereyağı, Trabzon kuymağı, Foşa fındığı, Külek peyniri, Yomra elması ve Sürmene pidesi gibi coğrafi işaretli ürünler ön plana çıkarıldı.

Etkinliğin Detayları

Enstitü Müdürü Sibel Karabina, etkinlikte yerel halkın katkılarıyla coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının yapıldığını belirtti. Karabina, ayrıca yöresel el sanatlarının da tanıtımına önem verdiklerini ifade ederek, “Enstitü mutfağımızda hazırlanan unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri misafirlerimize sunduk.” dedi.

Çeşitli lezzetlerin tanıtıldığı etkinlikte, toplamda 750 kişilik 60 farklı yöresel yemek hazırlandığı belirtildi. Etkinlik, Enstitü bahçesinde gerçekleştirildi ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Usta Öğreticisi Ayla Nur Çakıroğlu, “Unutulmaya Yüz Tutmuş Su Değirmenleri, Yomra İlçesi Örneği” adlı çalışmasını katılımcılara anlattı.

Trabzon Mutfağının Geleceği

Etkinlikte ayrıca, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Akif Şen, Trabzon mutfağının kültürel gelişimi ve yerel ürünlerin mutfaktaki rolüne ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından, etkinliğe destek veren kişilere plaket takdim edildi.

Trabzon'da, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan...

Trabzon'da, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan yemekler vatandaşlara ikram edildi. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsünce "Klasik Türk Mutfağı ve Trabzon Mutfak Kültürü" temasıyla hazırlanan etkinlikte, Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi, Hamsiköy sütlacı, Tonya tereyağı, Trabzon kuymağı, Foşa fındığı, Külek peyniri, Yomra elması ve Sürmene pidesi gibi tescilli ürünler tanıtıldı.

Trabzon'da, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan...

Trabzon'da, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan yemekler vatandaşlara ikram edildi. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsünce "Klasik Türk Mutfağı ve Trabzon Mutfak Kültürü" temasıyla hazırlanan etkinlikte, Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi, Hamsiköy sütlacı, Tonya tereyağı, Trabzon kuymağı, Foşa fındığı, Külek peyniri, Yomra elması ve Sürmene pidesi gibi tescilli ürünler tanıtıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı