DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.863.257,67 -0,24%

Trabzon'da Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği Üzerine Çalıştay Düzenlendi

Trabzon'da sürdürülebilir deniz yetiştiriciliği konulu çalıştay, ODTÜ ve bakanlıkların işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 29.05.2025 16:04
Güncelleme Tarihi: 29.05.2025 16:04

Trabzon'da Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği Üzerine Çalıştay Düzenlendi

Trabzon'da Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği Üzerine Çalıştay Düzenlendi

Trabzon'da "Karadeniz'de Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği: Sektörel İşbirlikleri ve Geleceğe Yönelik Yaklaşımlar" konulu çalıştay gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Türkiye'nin Karadeniz için Ortak Denizcilik Gündemi (CMA) Ulusal Koordinatörü olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle, Türkiye Ulusal Odağı ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü koordinasyonunda Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde yapıldı.

Çalıştayın Amacı ve Hedefleri

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yücel, çalıştayda Karadeniz'deki deniz sağlığını koruma ve kirliliği azaltma hedefiyle maksimum verim elde etme amaçlarını vurguladı. Prof. Dr. Yücel, Karadeniz'de deniz ürünleri yetiştiriciliğinin artan bir sektörel potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Yücel, "Yetiştiricilik konusunda ülkemizin zaten çok güçlü bir konumu var. Bunu doğru anlayıp ne yöne doğru gelişmeye devam edeceğiz, bu sektörün gelişmesiyle beraber kıyılarımızda yoğun yapılaşma ve kirlilik gibi konuları nasıl değerlendireceğimiz gibi meseleleri bu çalıştayda ele alacağız" şeklinde konuştu.

Finansman ve Araştırma Fırsatları

Çalıştayın amacının, yetiştiricilik sektörünün mevcut durumunu anlamak olduğunu belirten Yücel, bu etkinliğin yalnızca akademik bir düzlemde olmadığını, aynı zamanda Türkiye'ye yeni finansman kaynakları ve araştırma fonları oluşturmak için uygun bir platform sunduğunu ifade etti.

Karadeniz'in Zenginlikleri ve Sürdürülebilirlik

Karadeniz'in doğal zenginliği hakkında konuşan Yücel, "Balıkçılık birçok kişiye iş ve aş sağlıyor. Yetiştiricilik, yükselen bir değer ve birçok potansiyeli barındırıyor. Su altı kültür mirası Karadeniz'de oldukça zengin. Hem kıyıda hem de su altında buna dayalı turizm modellerinin geliştirilmesi gerekiyor. Sürdürülebilir yetiştiricilik, sürdürülebilir balıkçılık, sürdürülebilir kalkınma prensiplerini ne kadar uygularsak kıyı illerimizin refahı artacaktır" dedi.

Etkinliğe Katılanlar

Çalıştaya, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nazlı Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Nadir Uslu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Yıldırım ile su ürünleri yetiştiricileri katılım sağladı.

Trabzon'da "Karadeniz'de Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği: Sektörel İşbirlikleri ve Geleceğe...

Trabzon'da "Karadeniz'de Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği: Sektörel İşbirlikleri ve Geleceğe Yönelik Yaklaşımlar" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Trabzon'da "Karadeniz'de Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği: Sektörel İşbirlikleri ve Geleceğe...

Trabzon'da "Karadeniz'de Sürdürülebilir Deniz Yetiştiriciliği: Sektörel İşbirlikleri ve Geleceğe Yönelik Yaklaşımlar" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı