Trabzon'da ayılar yaylalardan sonra Hayrat Dağönü mahallesindeki evlere girdi
Evlerde maddi hasar oluştu; tanıklar olayı esprili bir dille aktardı
Trabzon'da ayılar, yayla döneminin ardından yüksek rakımlı mahallelerdeki evlere girmeye başladı. Hayrat ilçesi Dağönü Mahallesi'nde, Nihat Murtezaoğlu'na ait eve giren bir ayı evdeki eşyaları karıştırarak maddi hasara yol açtı.
Olaydan önce cep telefonu kamerasıyla video paylaşan ve ayının izine düşen Murtezaoğlu ile arkadaşı Ali Kurt, kar üzerinde ayak izlerini takip ederek başka bir eve yöneldi. İkinci evde de camların kırıldığı ve eşyaların karıştırıldığı görüldü.
Ali Kurt, karşılaştıkları durumu esprili bir dille anlattı: "Herhalde canı çay çekti, çay içip gidecekti ama tüpü yakamayınca ortalığı karıştırdı. Çay demlemeye kalkışmış, çaydanlığı bulamayınca tüpü indirmiş aşağıya. Sobayı yakmak istemiş, kibriti bulamamış, yine ortalığı dağıtmış. Kibriti sonunda bulmuş ama yakamamış. Bakmış buradan boş gitmek olmaz, açmış dolabı almış bir şeyler ama kolunu falan kesmiş. Mutfak dolaplarını açmış havalansın diye, akıllı adam sonuçta. İşte bir terbiyesizliği var o da camı kırması, gençliğine veriyoruz."
Kurt, ayının sadece bir odada vakit geçirdiğini söyleyerek, "Sadece olay yeri burası, bu odadan diğer odalara girmeye tenezzül etmemiş. Herhalde canı çay çekti, çay içip gidecekti ama tüpü yakamayınca ortalığı karıştırdı" dedi. İkinci evde ise ayının bazı dolapları karıştırdığı, camları kırdığı ve sadece şeker aldığını belirtti: "Hep kesmiş kollarını, bacaklarını. Ne yapmaya geldi bu hayvan buraya. Ama baktı ki burada da bir şey yok canı sıkıldı, çıktı gitti. Sadece şekeri aldı."
Olay, bölge sakinlerinin dikkatini çekerken, yaşanan maddi zarar kayda geçti. Tanıkların anlattıkları ev içi görüntüler ve izlerin takip edilmesiyle doğrulandı.
TRABZON’UN HAYRAT İLÇESİNDE BİR EVE GİREN AYI, İÇERİDE MADDİ HASARA YOL AÇTI. AYININ ARDINDAN İZ SÜREN EV SAHİBİ VE ARKADAŞI, ULAŞTIKLARI İKİNCİ EVDE DE BENZER MANZARAYLA KARŞILAŞIRKEN, YAŞANANLAR ESPRİLİ ANLATIMLARLA DİKKAT ÇEKTİ.