Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,43 0,14%
EURO
35,41 0,18%
ALTIN
2.513,35 1,01%

Trabzon Barosu Başkanı olaylı derbi hakkında açıklama yaptı!

Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki olaylı derbinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 19.03.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 19.03.2024 17:57

Trabzon Barosu Başkanı olaylı derbi hakkında açıklama yaptı!

Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta çıkan olaylara yönelik yeni bir açıklama yaptı.

Trabzonspor’un yaşanan olaylarla ilgili sorumlu gösterilmeye çalışıldığını ve hem suçlayıcı hem de hakarete varan söylemlerin gerçekleştirdiğini kaydetti. Bu söylemlere karşı başlatılacak her türlü hukuki sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen Aydın, yazılı açıklama yapma gereği duyduklarını ekledi. 

Olay günü yaşananlara dair alınan görüntülerde, her şeyin net bir şekilde görüldüğü ve kimlerin olaya ne şekilde müdahil olduğunun tespit edilebildiği ekleyen Aydın, Trabzon Barosu olarak olayın takibinde olacaklarını söyledi. Ayrıca, Trabzonspor, Trabzon şehri, hemşehriler ve spor camiasının sorumlu gösterildiği yazılı ve görsel kaynakları da takip ederek gereken hukuki süreç başlatacaklarını, sürecin de takipçisi olaraklarını belirtti: 

“… Trabzon Barosu olarak, taraftarların sahaya yabancı madde atmasını yahut saha içerisine girmesini tasvip etmemekle birlikte, hem olay gününe ilişkin yürütülecek yargılamanın hem de müsabaka sonrasında gerek görsel ve yazılı basın gerekse de sosyal medya hesapları üzerinden Trabzon şehrini, hemşehrilerimizi ve Trabzonspor camiasını olayların sorumlusu olarak göstermeye yönelik, suçlayıcı ve hakarete varan tüm eylem ve söylemlere ilişkin başlatılacak her türlü hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."