Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Toyota otomobil piyasasına damga vuracak! Bu araç ne benzinli ne de elektrikli: İnanamayacaksınız!

Sevilen araba markalarından olan Toyota, elektrikli araçlara alternatifler sunarken hidrojen teknolojisini geliştireceği bilgilerini vererek çalışmalara başladı.

Yayın Tarihi: 06.01.2024 23:53
Güncelleme Tarihi: 06.01.2024 23:53

Toyota otomobil piyasasına damga vuracak! Bu araç ne benzinli ne de elektrikli: İnanamayacaksınız!

Otomobil sektöünde çevreye verilen zararların en aza indirilmesi amaçlanırken yeni teknolojiyle beraber güneş, elektrik ve hidrojen gibi yenilebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların yapımı başladı. Hidrojen enerjisi ize özellikle ilgi odağı olurken hidrojen yakıtı kullanılarak buhar üretimi ve yüksek performans sağlamak mümkün hale geldi.

ARAÇ TEKNOLOJİSİNDE YENİLİKLER
Hidrojen yanmalı motorlarda elektrikli araçlara bakılarak daha hızlı şarj edildiği ve daha az kaynak üretildiği bilgisi verildi. Hidrojeni yakıt olarak kullanılırken neredeyse sıfır karbon salınımı sağlanarak elektrikli araçlarda kullanılarak bataryalara göre daha az metal barınırmaktadır. 2025 yılına kadar 200 bin adet hidrojen yanmalı motorlu araç üretilmesi hedeflendi.

hidrojen yakıtlı araçlar
HİDROJEN YAKITLI ARAÇLAR
Hidrojen yakıtlı otomobiller, geleceğin ulaşım araçları olarak görülüyor. Bu otomobiller, fosil yakıtlara göre daha temiz ve verimli bir enerji kaynağı olan hidrojeni kullanıyor. Hidrojen yakıtlı otomobillerin çalışma durumlarına dair bilgiler paylaşıldı.
Hidrojen gazı, yüksek basınçla beraber sıvı halde depolanırken depolama tankları, aracın arka kısmında bulunuyor. Yakıt hücresi, bir anot ve bir katot arasında bulunarak elektolitten oluşur. Hidrojen gazı anotta parçalanır ve protonlar elektronlar oluşturulu.