Topuklu Yaylası'nda şenlik başladı:
Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi katkıları ve Beyağaç Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Ethem Hoca ile Gökyüzü Gözlem Şenliği başladı. Şenliğin ilk gününde vatandaşlar Topuklu Yaylası’nda bir araya gelerek gece gökyüzünü izleme fırsatı buldu.
Program ve etkinlikler:
Etkinlik, 11-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında, ışık kirliliğinden uzak doğal bir ortamda gerçekleştiriliyor. Katılımcılara teleskoplarla doğrudan gökyüzü gözlemi imkânı sunulurken, programda astronomi söyleşileri, gökyüzü gözlemleri ve çeşitli bilim etkinlikleri yer alıyor. Şenlik boyunca ziyaretçiler yıldızlar altında hem öğreniyor hem de zaman geçiriyor.
Katılım ve hazırlıklar:
Yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılarla alanı dolduran organizasyonda, Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün hazırlık sürecine değinerek yaklaşık 1 aydır hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirtti ve etkinliği önümüzdeki yıllarda daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Şenliğin ilk gününe Topuklu Yaylası’na gelen yaklaşık 7 bin gökyüzü meraklısı katıldı. Katılımcılar, teleskoplardan izledikleri görüntülerle astronomiye dair bilgi edinme ve deneyim paylaşma olanağı buldu.
Organizasyon, bölgenin karanlık gökyüzü özelliklerini öne çıkararak hem bilimsel hem de sosyal bir buluşma zemini oluşturuyor. Etkinlik alanında kurulan stantlar ve atölyeler, farklı yaş gruplarından ziyaretçilere uygun içerikler sunuyor.
Gecenin ilerleyen saatlerinde amatör ve profesyonel gözlemciler arasında bilgi alışverişi yaşanırken, katılımcılar uzun vadede benzer etkinliklerin yaygınlaşmasını umut ediyor.
DENİZLİ’NİN BEYAĞAÇ İLÇESİNDE, DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KATKILARI VE BEYAĞAÇ BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ETHEM HOCA İLE GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ BAŞLADI. ŞENLİĞİN İLK GÜNÜNDE VATANDAŞLAR TOPUKLU YAYLASI’NDA GÖKYÜZÜ GÖZLEMİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ.