Toprakla buluşan kadınların hasat sevincine Başkan Tugay da ortak oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kadifekale’de kurulan kahvaltı sofrasında mahalle bostanlarında üretim yapan kadınlarla buluştu. Programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, belediye bürokratları ile 200’ü aşkın kadın ve çocuk katıldı.
Buluşma ve hasat
Kadifekale, Meriç, Mustafa Kemal ve Fırat Mahalle Bostanlarında üretim yapan kadınlar, hasat ettikleri sebzeleri ve bu ürünlerden hazırladıkları yiyecekleri Başkan Tugay’a ikram etti. Tugay, kadınlarla sohbet etti, Kadifekale Mahalle Bostanı’nda yazlık ürünlerin hasadına katılarak üretimin sevincini paylaştı. Etkinlik, kadınlar ve çocuklarla çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Mahalle bostanlarını büyüteceğiz
Programda konuşan Başkan Tugay, mahalle bostanlarının kent yaşamına kattığı değere dikkat çekti ve "İnsanlarımızın güler yüzünü görmek her şeye değer" diyerek bu alanları büyütme ve çoğaltma yönünde yeni kararlar alınacağını belirtti. Tugay, insanların doğayla ve birbirleriyle daha çok buluşacağı alanlar oluşturacaklarını vurguladı.
Üretici kadınların deneyimleri
Mahalle Bostanı’nda üretim yapan Pınar Yıldız, projeden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle aktardı: "Bir yıldır ekim yapıyorum. Bostanımız çok güzel". Yıldız, toprakla buluşmanın yeni dostluklar kurdurduğunu, yapılan sağlık taramalarının avantaj sağladığını ve üretimin aile bütçesine ekonomik katkı sunduğunu belirtti. Yetiştirdiği biberlerle turşu yaptığını ve ürünleri mahalledeki arkadaşlarıyla paylaştığını söyledi.
Yurdagül Eren ise bostanın kendisi için terapi niteliğinde olduğunu anlattı: "Genelde biber, patlıcan, fasulye, salatalık yetiştiriyorum". Sosyalleştiklerini, yorgunluk attıklarını ve iş bittikten sonra hep birlikte kahvaltı yaparak keyifli vakit geçirdiklerini ifade etti.
Vetha Eyaz da projenin motivasyon sağladığını belirterek, "Ektiğimizi biçiyoruz, yetiştirdiğimiz ürünleri topluyoruz. Sevinçten uçuyoruz" dedi ve ektikleri ürünler arasında biber, patlıcan ve kavunun yer aldığını aktardı.
KADINLARLA SOHBET EDEN BAŞKAN TUGAY, DAHA SONRA BİRLİKTE HASAT YAPARAK ÜRETİMİN MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI.