DOLAR
42,56 0%
EURO
49,59 -0,11%
ALTIN
5.723,7 0,27%
BITCOIN
3.832.178,56 0,72%

TOKİ'den 44 İlde Arsa Satışı: 27 Kasım'da Başlıyor

TOKİ, 27-29 Kasım tarihleri arasında 44 ilde toplam 882 arsa satışı gerçekleştirecek. Yüzde 25 peşinatla 48 ay vade sunuluyor.

Yayın Tarihi: 20.11.2024 10:53
Güncelleme Tarihi: 20.11.2024 10:53

TOKİ'den 44 İlde Arsa Satışı: 27 Kasım'da Başlıyor

TOKİ, konut sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Özellikle yatırım yapmak isteyen veya dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren yeni program çerçevesinde arsa satışları için start verildi. Türkiye'nin konut projeleri ile tanınan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 27-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği büyük arsa satışını resmi web adresinden duyurdu.

Bahsi geçen tarihler arasında düzenlenecek açık artırmayla, Türkiye'nin 44 ilinde toplam 882 arsa satışa sunulacak. Yapılan açıklamalarda, yaklaşık 8,5 milyon metrekare büyüklüğündeki arsaların muhammen bedeli 19 milyar 944 milyon lira olarak belirlendi.

TOKİ’nin gerçekleştireceği açık artırma ile satışa sunulacak toplam arsa sayısının 882 adet olduğu ifade edilirken, gerek fiyatları gerekse peşinat seçenekleri, yatırımcıları teşvik edecek şekilde ayarlandı. TOKİ arsaları, yüzde 25 peşinat ödemesi durumunda 48 ay vade ile satılacakken, yüzde 40 peşinatla vade süresi 36 ay olarak uygulanacak.

TOKİ'den 44 İlde Arsa Satışı: 27 Kasım'da Başlıyor

Arsa satışları, Türkiye'nin hemen her köşesini kapsayacak şekilde planlandı. Adana'dan Van'a kadar 44 ilde yer alan arsalar, farklı büyüklük ve konumlarda bulunuyor. Bu da alıcıların ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun seçenekler bulmasını kolaylaştıracak.

TOKİ arsa satışları başvuruları 27, 28 ve 29 Kasım tarihlerinde saat 10.30'da Ankara Bilkent Otel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, ayrıca www.emlakmuzayede.com adresinden online olarak da teklif verebilecekler.

Hangi illerde arsa satışı olacak? Açık artırmalar sırasında arsaların hangi illerde satışa sunulacağı da merakla takip ediliyor. 7 Kasım tarihinde Adana, Ağrı, İstanbul, İzmir gibi şehirlerdeki arsalar satışa çıkacak iken, 28 KasımAnkara, Bursa, Hatay'daki arsalar, 29 KasımKayseri, Konya, Mardin’de müzayedeler yapılacak.

Yazar
EDİTÖR

Emine Durgun