Tokat'ta Gıjgıj Tepesi'ndeki orman yangını kontrol altına alındı
Tokat kent merkezinde, Gıjgıj Tepesi mevkisinde bulunan çam ağırlıklı ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
Müdahale ve soğutma çalışmaları
Yangına Tokat Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri ve vatandaşlar müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları yürütülüyor.
Tokat Orman İşletme Müdürlüğü, Tokat Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdare ve AFAD ekiplerinin bölgede özveriyle çalıştığı bildirildi.
Belediye Başkanı'nın açıklaması
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada: "Gerçekten vatandaşlarımız da takdire şayan onlar da ellerini taşın altına soktular, büyük bir irade gösterdiler. Çok duyarlı olmamız lazım. Ormanlar çok kıymetli. Özellikle yaz aylarında Türkiye'nin belli başlı lokasyonlarında yangınlarla karşılaşıyoruz. Tokat'ta da buna benzer bir şey oldu ama hızlı müdahale edildi. Şimdi arkadaşlar çalışmaya devam ediyor. Gece boyu soğutma çalışmaları devam edecek. Tüm vatandaşlara geçmiş olsun."
Yazıcıoğlu, yangından yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alanın etkilendiğini de sözlerine ekledi.
Tokat'ta çıkan orman yangınına ekipler karadan müdahale ediyor.