Tokat'ta 4-6 Yaş Çocuk Akademisi: Modern eğitim ve değerler bir arada

Tokat'ta 4-6 Yaş Çocuk Akademisi hayırsever arsa bağışı ve devlet desteğiyle açıldı; Kur'ân, değerler ve atölye temelli bilimsel eğitim tam gün sunuluyor.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 12:02
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 12:02

Tokat'ta 4-6 Yaş Çocuk Akademisi: Modern eğitim ve değerler bir arada

Tokat'ta 4-6 Yaş Çocuk Akademisi hizmete girdi

Tokat'ta bir hayırseverin arsa bağışıyla temeli atılan ve devlet imkânlarıyla tamamlanan 4-6 Yaş Çocuk Akademisi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tokat Valiliği iş birliğiyle açıldı. Fiziki yapısı ve eğitim programıyla dikkat çeken akademide çocuklara tam gün eğitim veriliyor.

Proje, kapasite ve imkânlar

Akademi, 200 kişilik kapasite ile tasarlandı. Proje süreci bir hayırseverin arsa bağışıyla başladı ve devletin desteğiyle tamamlandı. Tesis bünyesinde çocuk oyun alanları, robotik kodlama atölyeleri, müzik ve drama sınıfları ile organik oyuncaklar bulunuyor; bu imkânlarla yıl boyunca kesintisiz eğitim sunuluyor.

Eğitim modeli ve atölye programı

Okulda temel olarak Kur'ân-ı Kerîm, değerler eğitimi ve dini bilgiler öğretilirken; sanat, doğa, drama, zekâ oyunları, musiki, uzay bilimi ve felsefe atölyeleriyle çocukların çok yönlü gelişimi hedefleniyor. Drama derslerinde masal ve tarih kahramanlarının canlandırılması; Orman Atölyesi ile doğayla temas, Uzay Bilimleri Atölyesinde gezegenler ve uzay teknolojilerinin tanıtılması programın öne çıkan uygulamaları arasında yer alıyor.

Musiki Atölyesinde bendir eğitimiyle ritim duygusu geliştiriliyor; P4C uygulamalarıyla ise çocuklara düşünme becerileri kazandırılıyor. Her hafta düzenlenen veli sohbetleriyle ailelerin de eğitim sürecine katılımı teşvik ediliyor.

Yetkililerin değerlendirmeleri

Tokat Valisi Abdullah Köklü projenin ülke çapında örnek olabilecek bir model sunduğunu vurgulayarak, "Türkiye’de ilk demek belki doğru olmaz ama modelleme, inşaat yapısı ve sağlanan imkânlar açısından ülkemizde önde gelen bir yapı oldu. 200 kişilik kapasitesi var. Bir hayırseverimizin bağışladığı arsa ile başlayan süreç, devletimizin ve valiliğimizin imkanlarıyla vücut buldu. Çocuk oyun alanları, robotik kodlama, müzik ve drama sınıfları, organik oyuncaklarla 12 ay boyunca tam gün eğitim veriyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin küçük yaş gruplarına uyarlanmış bir modeli diyebiliriz" dedi.

Köklü ayrıca projenin manevi ve bilimsel eğitimi birlikte sunma amacını şöyle özetledi: "Robotik kodlama, görsel sanatlar, Osmanlı-Selçuklu motifleri, zekâ geliştirici uygulamalar ve modern öğretim teknikleriyle çocuklarımızın zihinsel ve duygusal gelişimini destekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın personeli gözetiminde bu eğitimlere başladık."

4-6 Yaş Çocuk Akademisi, fiziksel imkânları ve karma eğitim yaklaşımıyla küçük yaş gruplarında hem manevi değerlerin hem de bilişsel becerilerin geliştirilmesine odaklanan bir örnek model olarak tanımlanıyor.

TOKAT'TA BİR HAYIRSEVERİN ARSA BAĞIŞIYLA TEMELİ ATILAN VE DEVLET İMKÂNLARIYLA TAMAMLANAN 4-6 YAŞ...

TOKAT'TA BİR HAYIRSEVERİN ARSA BAĞIŞIYLA TEMELİ ATILAN VE DEVLET İMKÂNLARIYLA TAMAMLANAN 4-6 YAŞ ÇOCUK AKADEMİSİ, MODERN VE MANEVİ EĞİTİMİ BİR ARADA SUNAN ÖRNEK BİR MODEL OLARAK HİZMETE AÇILDI.

TOKAT'TA BİR HAYIRSEVERİN ARSA BAĞIŞIYLA TEMELİ ATILAN VE DEVLET İMKÂNLARIYLA TAMAMLANAN 4-6 YAŞ...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.