Tokat Nebi köyünde sağanak sonrası heyelan: 2 ev tahliye edilip mühürlendi

Tokat'ın Nebi köyünde sağanak nedeniyle oluşan heyelanda hasar gören 2 ev, AFAD'ın teknik incelemesi sonrası tahliye edilip mühürlendi.

Yayın Tarihi: 24.05.2026 18:28
Güncelleme Tarihi: 24.05.2026 18:32

Tokat Nebi köyünde sağanak sonrası heyelan: 2 ev tahliye edilip mühürlendi

Tokat Nebi köyünde sağanak sonrası heyelan: 2 ev tahliye edilip mühürlendi

AFAD ekiplerinin teknik incelemesi sonrası can güvenliği nedeniyle girişler yasaklandı

Tokat merkeze bağlı Nebi köyünde etkili olan şiddetli sağanak yağış, yamaçtan toprak kaymasına yol açtı ve heyelan meydana geldi.

Yamaçtan kayan toprak, köydeki 2 eve zarar verdi. Olay üzerine bölgeye sevk edilen Tokat AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından teknik incelemeler yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, can güvenliği riski bulunduğu gerekçesiyle hasar gören evlere girişler yasaklandı. Evlerde yaşayan vatandaşlar tahliye edilerek konutlar mühürlendi.

AFAD ekiplerinin yürüttüğü teknik incelemeler, tahliye ve mühürleme kararının temelini oluşturdu. Bölgedeki risk değerlendirmesi ve gerekli önlemlerle ilgili uygulamalar AFAD tarafından gerçekleştirildi.

Tokat'ta sağanak sonrası heyelan riski nedeniyle 2 ev tahliye edildi

Tokat'ta sağanak sonrası heyelan riski nedeniyle 2 ev tahliye edildi

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.