Tokat Kayasuyu Köyünde Yağış Sonrası Heyelan: Sakinler Yetkilerden Önlem Bekliyor

Tokat Kayasuyu köyünde yağışların ardından oluşan küçük çaplı heyelan, evlere yakın bölgede toprak hareketliliği yaratıp, sakinlerin yetkililerden önlem talep etmesine neden oldu.

Yayın Tarihi: 14.05.2026 10:24
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 10:29

Tokat Kayasuyu Köyünde Yağış Sonrası Heyelan: Sakinler Yetkilerden Önlem Bekliyor

Kayasuyu köyünde yağışların ardından toprak hareketliliği

Tokat’ın Kayasuyu köyünde son günlerde etkili olan yağışların ardından küçük çaplı heyelan meydana geldi. Kent merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan köyde, evlere yakın noktalarda toprak hareketliliği gözlendi ve bazı alanlarda derin yarıklar oluştu.

Yerel sakinlerin gözlemleri ve talepleri

Köy sakinlerinden Mithat Akkuş, sahadaki değişimin hızlandığını belirterek: "Burası köyümüzün girişi ve ikametlerimize çok yakın bir nokta. Ana yola yaklaşık üç metre mesafede toprak kayması oldu. 15 gün önce daha azdı. Şimdi üç kademeli olarak dağ yürüyerek geliyor. Burada bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Önüne duvar örülmesi lazım. Baktığımız zaman hareket ettiği belli oluyor. Küçük çocuklar burada oyun oynuyor. Allah korusun zarar görebilirler." dedi.

Köyden Dursun Akkuş ise, bölgede daha önce de göçükler yaşandığını, ailelerin kendi imkanlarıyla temizleme yaptığını söyleyerek yetkililerden destek istedi: "Burada üç aile birlikte yaşıyoruz. Bu alanı tarım aletleri için kullanıyoruz. Daha önce birkaç kez küçük göçük oldu ve kendi imkanlarımızla temizledik. Şimdi daha büyük olduğu için devletimizin gelip burada inceleme yapmasını ve duvar örmesini istiyoruz. Çocuklarımız burada oynuyor. Bir can kaybı yaşanmadan destek bekliyoruz."

Yerel halk, toprak hareketliliğinin devam etmesi halinde risklerin artabileceğine dikkat çekerek yetkililerden acil inceleme ve kalıcı tedbir talep ediyor.

Tokat’ta köy girişindeki heyelan korkuttu

Tokat’ta köy girişindeki heyelan korkuttu

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.