TOGG'la asfalt testi ve hizmet vurgusu:
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile Düzce’de gerçekleştirilen asfalt testine katıldı ve hem yürütülen çalışmaları test edip hem de yerel ve ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Özlü, bizzat koordine ettiği asfalt çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, alt ve üst yapı yatırımlarını yakından takip ettiğini ve yeni yolları bizzat test etmek için direksiyona geçtiğini belirtti. Projede çalıştığı döneme atıf yaparak, TOGG projesinin ilk modelinin kendi döneminde hazırlandığını ve bugün bunun yollarda olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Düzce'nin sınıflandırma ve büyüme durumu:
Özlü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın illerin gelişmişlik ve belediyecilik hizmetlerine göre yaptığı sınıflandırmaya dikkat çekti. İki yıl önce Düzce’nin B-5 grubunda yer aldığını, turizm yatırımları sayesinde önce B-6 grubuna yükseldiklerini ve bu yıl B-7 sınıfına terfi ettiklerini söyledi. Bolu ile yapılan kıyaslamalara yanıt verirken, Düzce'nin somut verilerle gelişen, kalkınan bir şehir olduğunu vurguladı.
Turizm yatırımları ve Dünya Bankası değerlendirmesi:
Başkan Özlü, Düzce’nin büyüme potansiyelinin Dünya Bankası raporlarına da yansıdığını belirtti ve kentteki otel yatırımlarını bunun somut bir göstergesi olarak sundu. Yatırımcı kararlarına işaret ederek, kentte karar verilen altı tane zincir otel yatırımının Düzce'nin cazibesini ve gelecek vaat ettiğini ortaya koyduğunu ifade etti.
DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ, TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİLİ TOGG İLE YAPTIĞI ASFALT TESTİNDE YEREL VE ULUSAL GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.