Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Tişört katlayan Tesla robot videosu sahte mi? İşte gündem yaratan iddialar!

Elon Musk'ın son Tesla robotu videosu bir tişörtü katladığını gösteriyor ama bazı izleyiciler videonun nasıl çekildiğini sorgulamakta gecikmedi.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 12:15
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 12:15

Tişört katlayan Tesla robot videosu sahte mi? İşte gündem yaratan iddialar!

X'te yayınlanan kısa bir videoda, Tesla robotu yardım almadan siyah bir tişörtü yavaşça katlıyor. Musk, video için basitçe "Optimus bir tişört katlıyor" dedi. Yaklaşık 30 dakika sonra, aslında bunu göründüğü gibi olmadığını söyleyerek bu gönderiyi takip etti.

Elon Musk, Tesla'nın Optimus robotunun bir tişörtü katladığını gösteren bir videonun henüz mümkün olmadığını itiraf etti ve insanların videonun nasıl oluşturulduğunu merak etmesine neden oldu.

Musk, geçmişte Tesla'nın Optimus robotunun yoga esnemeleri, çömelme ve yumurta toplama gibi görevleri yerine getirdiği videoları paylaşmıştı. Robotu 2021 yılında tanıtmış ve Tesla'nın sürücüsüz otomobillerine güç veren aynı yapay zekâ sistemlerini kullanacağını duyurmuştu.

Ancak bu kez, Meta'nın X'e yeni sosyal medya rakibi olan X ve Threads'teki kullanıcılar videoyu analiz etmekte gecikmedi ve birçoğu Musk ve Tesla'yı gösterilen eylemi taklit etmekle suçladı.

tesla

VİDEODA GÖRÜNMEYEN BİR EL Mİ VAR?

Genellikle teknoloji konusuna odaklanan popüler bir YouTuber olan Marques Brownlee, Musk'tan gösterilenin gerçek bir video olup olmadığını belirtmesini istedi ve videonun bilgisayar tarafından üretilmiş olma ihtimaline atıfta bulunarak sordu. Fakat Elon Musk, YouTuber’ın bu sorusuna yanıt vermedi.

Threads'te bir kullanıcı, robotun katladığı tişörtün zaman zaman kendi kendine hareket ettiğini gösteren videonun ağır çekim bir versiyonunu yayınlayarak gerçekten de bilgisayar üretimi olduğuna dair kanıtlar olduğunu savundu.

Bazı kullanıcılar ise, videonun en sağında, eldivenli bir elin bir kısmının, Tesla robotunun hareketlerini taklit ediyor gibi görünen çerçeveye kısa bir süre girip çıkarken görülebildiğini belirtti.

Öte yandan, pek çok Musk hayranı da X'te milyarderi robotik çabasında desteklemek için harekete geçti. Musk ile sohbetlere ev sahipliği yapan podcaster Lex Friedman, gönderiye "İnanılmaz iş" diye yanıt verdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ