Tirebolu'da 1 Temmuz kabotaj bayramı kutlandı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yılı etkinliklerle kutlandı; yarışmalar, konuşmalar ve halk oyunları yapıldı.

Yayın Tarihi: 01.07.2026 16:03
Güncelleme Tarihi: 01.07.2026 16:08

Tirebolu'da 1 Temmuz kabotaj bayramı kutlandı

Tirebolu'da 1 Temmuz kabotaj bayramı kutlandı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla Tirebolu Liman Başkanlığı tarafından liman sahasında düzenlenen kutlamalar birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Etkinlikler, hem yarışmalar hem de kültürel gösterilerle yerel denizcilik bilincini canlı tuttu.

Etkinlikler ve yarışmalar

Program kapsamında düzenlenen denizden tabak çıkarma, ördek yakalama, kano, bot, yüzme ve halat çekme yarışmaları yoğun ilgi gördü. Vatandaşların katılımının yüksek olduğu etkinliklerde yarışmacılar ve izleyiciler gün boyunca keyifli anlar yaşadı. Bu tür uygulamalı yarışmalar, yerel deniz kültürünün aktarılmasına ve katılımcılar arasında dayanışma duygusunun güçlenmesine katkı sağladı.

Konuşmalar

Tirebolu Liman Başkanı Hakan Aslıyüksek, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun 100. yılınü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Aslıyüksek, dünya yük taşımacılığının yaklaşık %88'inin deniz yoluyla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, denizcilik alanında güçlü olmanın ülkeler için stratejik bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Tarihçi Ayhan Yüksel ise günümüzdeki küresel gelişmelerin Kabotaj Kanunu'nun önemini yeniden gözler önüne serdiğini belirterek Tirebolu'nun denizcilik tarihi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Konuşmalar, kanunun hem hukuki hem de toplumsal boyutlarına dair farkındalığı artırmayı amaçladı.

Ödüller ve kapanış

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcu ve katılımcılara çeşitli ödüller verildi. Kutlamalar, halk oyunları gösterileriyle sona erdi ve etkinlik, yerel topluluğun denizle kurduğu bağın güncel bir ifadesi olarak tamamlandı.

PROGRAMDA KONUŞAN TİREBOLU LİMAN BAŞKANI HAKAN ASLIYÜKSEK, 1 TEMMUZ 1926 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN...

PROGRAMDA KONUŞAN TİREBOLU LİMAN BAŞKANI HAKAN ASLIYÜKSEK, 1 TEMMUZ 1926 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN KABOTAJ KANUNU'NUN 100. YILINI KUTLAMANIN GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞADIKLARINI BELİRTTİ.

ETKİNLİKTE KONUŞAN TARİHÇİ AYHAN YÜKSEL İSE, GÜNÜMÜZDE YAŞANAN KÜRESEL GELİŞMELERİN KABOTAJ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.