Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TikTok'ta yeni dönem: Canlı yayından para kazanma politikası güncelleniyor

TikTok, LIVE içerik üreticileri için yeni para kazanma politikası ve eğitim programları başlattı. Güvenli ve olumlu topluluklar oluşturmayı hedefleyen düzenlemelerin detayları haberimizde

Yayın Tarihi: 23.05.2024 19:32
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 19:32

TikTok'ta yeni dönem: Canlı yayından para kazanma politikası güncelleniyor

TikTok’tan Canlı Yayıncılara Büyük Destek: Yeni Para Kazanma Politikası ve Eğitim Programları

Son yıllarda hızla popüler hale gelen anlık kısa video uygulaması TikTok, içerik üreticilerinin daha kapsayıcı ve olumlu topluluklar oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla önemli adımlar atıyor. Şirket, eğitim programları ve canlı yayından para kazanma politikasında yaptığı değişikliklerle dikkat çekiyor.

Yeni Para Kazanma Politikası ve Eğitim Programları

TikTok, içerik üreticilerinin canlı yayın yaptığı "LIVE" bölümü için yeni "LIVE Para Kazanma Politikası" ve eğitim programlarını devreye sokuyor. Bu düzenlemelerle, düşük kaliteli ve para kazanmaya uygun olmayan içerikler tespit edilecek ve bu içerik üreticilerinin para kazanma özelliklerine erişimleri kısıtlanabilecek. Bu kurallar, TikTok Topluluk Kuralları ve Hizmet Şartları çerçevesinde belirlenmeye devam edecek.

Aşamalı Para Kazanma Özellikleri

TikTok, yeni yayıncıları desteklemek ve onlara güvenli bir ortam sağlamak amacıyla LIVE kullanıcılarına yönelik yaklaşımını yeniliyor. Güncel kurallar kapsamında, içerik üreticilerinin en az 18 yaşında olması ve belirli kriterleri karşılaması yeterliyken, yeni düzenlemelerle bu özelliklere aşamalı olarak erişim sağlanacak. Bu sayede içerik üreticileri, kitlelerini büyütürken LIVE'ın kurallarını da öğrenme fırsatı bulacak.

TikTok, uygulama içindeki LIVE Güvenlik Merkezi'ni güncelleyerek, içerik üreticilerinin politika ihlallerini ve eğitim içeriklerini görüntüleyebileceği yeni kaynaklar oluşturuyor.

Güvenlik ve Kalite Yatırımları

TikTok METAP (Ortadoğu, Afrika, Türkiye ve Pakistan) LIVE Yöneticisi Waseem Sayegh, LIVE içerik üreticilerinin büyük çoğunluğunun güvenlik kurallarına ve para kazanma politikalarına uyduğunu belirtti. Sayegh, içerik üreticilerinin daha güvenli, kapsayıcı ve özgün topluluklar oluşturmalarına yardımcı olacak kaynaklar, denetim süreçleri ve araçlar sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bu güncellemeler, TikTok'un LIVE güvenliği ve içerik kalitesine yaptığı yatırımların bir parçası. Platformda çalışan 40 binden fazla kişi, TikTok'un güvenli bir ortam olarak kalması için çalışmaya devam ediyor. Özellikle LIVE içerik üreticileri için 10'dan fazla özelleştirilebilir güvenlik kaynağı ve izleyicilerin LIVE içeriğinden nasıl keyif aldıklarını kişiselleştirmelerine yardımcı olan birçok özellik sunuluyor.