TİKA'nın Ramazan Faaliyetleri
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan ayı programları çerçevesinde dünya genelinde çeşitli yardım faaliyetleri yürütüyor.
Bangkok’ta İftar Programı
TİKA, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Bang Uthit Camii'nde 200 kişilik bir iftar programı düzenledi. 2015 yılında restore edilen cami, Sultan 2. Abdülhamit tarafından gönderilen Osmanlı Devleti armasına ev sahipliği yapmaktadır. İftara Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Serap Ersoy, TİKA yetkilileri, Taylandlı Müslüman toplumunun temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.
Büyükelçi Ersoy, burada yaptığı konuşmada, bu tür projelerin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini vurguladı.
Gazze'deki Yardım Çalışmaları
TİKA, Gazze'deki insani yardım çalışmalarına devam ederek ramazan ayında 2 bin 500 aileye gıda paketi ulaştırdı. Bu paketler, temel gıda malzemeleri ile doludur ve Gazze’nin orta ile kuzey bölgelerinde dağıtılmıştır.
Ayrıca, TİKA’nın yerel sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde oluşturduğu TİKA Ramazan Mutfağı aracılığıyla ramazan süresince yaklaşık 100 bin öğün iftar yemeği dağıtılması planlanmaktadır.
Irak’taki Mülteci Ailelere Destek
TİKA, Irak'ın Anbar vilayetindeki mülteci kamplarında yaşayan 300 aileye gıda kolisi ulaştırdı. Gıda kolilerinin teslim töreni TİKA Irak Koordinatörü Oğuzhan Dinler’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Tayland'daki Sel Felaketzarlarına Yardım
TİKA, Tayland'ın Songkhla bölgesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen 900 aileye gıda kolisi ulaştırdı. Bu yardım, Tayland Merkezi İslam Komitesi, yerel yönetimler ve Goodness Vakfı işbirliğiyle organize edilmiştir.
Yürütülen insani yardım faaliyetleri, sadece ihtiyaç sahiplerine değil, aynı zamanda iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.