TİKA'nın Cezayir'de Eğitim Programı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Cezayir Kültür Bakanlığına bağlı Riyas Cezayir Kurumu işbirliğinde hat ve ebru sanatı eğitimleri başlamıştır.
Cezayir'in başkenti Cezayir’de bulunan tarihi Hüseyin Dayı Sarayı'nda düzenlenen programın açılış törenine, TİKA Cezayir Program Koordinatörü Gökçen Kalkan, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz’ın eşi Birsen Küçükyılmaz, Riyas Cezayir Kurumu Müdürü Bilal İrmuli ve Cezayir Kültür Bakanlığı yetkilileri katıldı.
Eğitim Programı Detayları
Toplam 10 gün sürecek olan eğitim programında 20 katılımcı hat sanatı, 70 katılımcı ise ebru sanatı eğitimi alacaktır. Program kapsamında Türkiye’den hat sanatçısı Erhan Bektaş ve ebru sanatçısı Nuran Öner eğitmen olarak yer alacaktır.
Bu eğitimler, Cezayirli sanatseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanmış ve kültürel etkileşimi artırma hedefi güdmektedir. Program, 6 Ağustos’ta katılımcıların eserlerinin sergileneceği bir sergi ve sertifika töreniyle sona erecektir.