Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan gıda fiyatlarına yönelik kritik açıklama!

Ticaret Bakanı Profesör Doktor Ömer Bolat, Ramazan ayı boyunca gıda fiyatlarında fahiş artış olmayacağını kaydetti.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 14:31
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 14:31

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan gıda fiyatlarına yönelik kritik açıklama!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, pandemi dönemiyle birlikte başlayan fiyat istikrarsızlığına karşı çalışmaların artık meyve vermeye başladığını belirtti. Maske, dezenfektan ve benzeri temizlik ürünlerinde yaşanan aşırı fiyat artışlarını takip ettiklerini belirten Bakan Bolat, Ramazan ayında gıda fiyatlarında fahiş artışlar olmayacağını vurguladı. 

Konut ve otomotiv piyasasını değerlendirdi! 

İç piyasaları değerlendiren Bakan Bolat, konut ve otomotiv başta olmak üzere denetimlerin devam edeceğini vurguladı. Adil ve rekabetçi bir piyasa oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Bakan Bolat, enflasyon konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile hükümetin titiz çalışmalar sürdürdüğünü ekledi. 

Amaç ihracatı artırmak! 

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı’nın şu anki çalışmalarında adil bir piyasa oluşturmak adına düzenlemeler yaptığını vurgularken, amacın ihracatı artırma ve dış ticaret açığını azaltmak olduğunu kaydetti. Ayrıca, ihracat yapanlara finansman desteği sunma konusunda adımlar atıldığını kaydeden Bolat, son olarak ülke ekonomisini daha sağlam bir zemine oturtmayı hedeflediklerini söyleyerek sözlerini bitirdi.