Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak müslüman karşıtlığına karşı küresel mücadele çağrısında bulundu.
Bolat, Ramazan ayını vesile kılarak, dini değerlere yönelik artan saldırılar ve nefret söylemine karşı İslam'ın temel değerlerinin önemine dikkat çekti. Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İslam dünyası ile uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Son yıllarda sosyal medya ve dünyada yaygınlaşan Müslüman karşıtlığına karşı bir arada durulması gerektiğini vurgulayan Bolat, özellikle İsrail'in Gazze'daki uygulamalarını örnek gösterdi. Batılı ülkelerin bu durumu belli kalıplar içerisinde desteklemesini eleştiren Bolat, Batı medyasının İslamofobi perspektifinden sürece yaklaşmaya devam ettiğini belirtti.
Bolat, konuşmasının sonunda, Ramazan ayı vesilesiyle dini değerlere sahip çıkma çağrısında bulundu ve 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' dolayısıyla küresel farkındalığın artmasını temenni etti.