Ticaret Bakanı Bolat, Irak Temaslarını Değerlendirdi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki gün süren Irak temasları sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, "Karşılıklı olarak ikili ticaret hacmini artırma konusunda mutabık kaldık. Irak'ın ekonomik kalkınma hedefleri, refahı ve güvenliği bizim için büyük önem taşıyor. Irak ile işbirliği alanlarını çeşitlendireceğiz," şeklinde konuştu.
Bakan Bolat, Türkiye’nin Irak’taki müteahhitlik ve imar projelerinde işbirliğine hazır olduğunu belirterek, "Türk şirketleri, sahip oldukları tecrübe, ulaştıkları ileri teknoloji ve beceri seviyeleri ile Irak'taki birçok önemli projede yer almaya hazır," ifadelerini kullandı.
Bolat, ayrıca Türkiye’nin Irak’ta yapımına devam edilen Büyük Fav Limanı ve Kalkınma Yolu Projeleri’ne büyük destek verdiğini vurguladı. Bu projelerin, iki ülke ilişkilerine, bölgesel ve küresel ticaretin gelişimine önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığının e-Tebligat Başarısı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın e-tebligat uygulaması, 9,5 milyar lira tasarruf sağladı. Uygulama, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren 9,6 milyon kişi tarafından kullanıldı ve 176 milyonun üzerinde belge elektronik ortamdan tebliğ edildi.
Deprem İzolatörlerine İlgi Artıyor
Deprem İzolasyon Derneği Başkanı Bahadır Şadan, Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem izolatörlerine olan ilginin 30 kat arttığını açıkladı. Şadan, Türkiye genelindeki projelerin sürdüğünü belirtti.
Türkiye'nin İlk Kuantum Bilgisayarı Faaliyete Geçiyor
TOBB ETÜ'nün geliştirdiği Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı, ülkenin kuantum teknolojileri alanındaki öncülüğünü güçlendirecek.
Katılım Bankalarından Yüksek Sukuk İhracı
Katılım bankaları, 2024 yılının ilk 9 ayında 96,2 milyar liralık sukuk ihraç etti. En fazla sukuk ihracı 26,2 milyar lira ile Kuveyt Türk tarafından gerçekleştirildi.
Rus Gazında Belirsizlikler Ticaretin Geleceğini Etkiliyor
Rus gazının Avrupa’ya sevkiyatındaki belirsizlikler, ticaretin geleceği için endişeleri artırdı. Gaz fiyatlarının son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması dikkat çekti.
Ege'deki Orkinos İhracat Gelirinde Artış Bekleniyor
Türkiye, Japon mutfağında kullanılan orkinos balığı ile döviz gelirini artırmayı hedefliyor.
Hipodromlar, Safkan Arap Atları ile Şampiyonluk Peşinde
Arap atlarının şampiyonluk geçmişinden bahseden TİGEM, yaklaşık 100 yıldır yetiştiricilik yapıyor.
THY, Yolcularını İstanbul’da Ücretsiz Gezdiriyor
THY, TourIstanbul projesi ile bir milyonun üzerinde yolcuya Türk misafirperverliğini gösterdi.
İklim Değişikliği ve Yatırım İhtiyacı Vurgulanıyor
Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamalara göre, ülkelerin iklim hedeflerini gerçekleştirmesi için daha fazla yatırım yapması gerekiyor.
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Hedeflerini İlan Etti
Türkiye, nükleer enerji kapasitesini 2053 yılına kadar artırmayı planlıyor.
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Macaristan ile Karşılaşacak
EuroBasket 2025 elemeleri kapsamında A Milli Takım, Macaristan ile iki maç yapacak.
17 Yaşındaki Şampiyon Bisikletçi Haktan Ramazan Sayan
Balkan şampiyonu milli bisikletçi, hedeflerinin olimpiyat sporcusu olmak olduğunu belirtti.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.