Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

TFF'den kulüplere sert tepki: "Adalet değil ayrıcalık isteyenlere ceza var!"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son dönemde kulüplerin dile getirdiği hakem kararları ve VAR uygulamasına yönelik eleştirilere sert bir dille yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 18:28
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 18:28

TFF'den kulüplere sert tepki: "Adalet değil ayrıcalık isteyenlere ceza var!"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son dönemde kulüplerin sert açıklamalarına karşı net bir duruş sergileyerek disiplin talimatlarını ve cezai yaptırımları uygulamaktan taviz vermeyeceklerini duyurdu.

Federasyonun yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu olarak, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana futbol ortamında sağduyu, iş birliği ve diyalogu güçlendirmek için büyük bir çaba sarf ettik. Tüm paydaşlarımızı bu çabaya ortak etmek için yoğun bir şekilde çalıştık ve birçok spor kulübümüzün de desteğini aldık.

Ancak son dönemde üzülerek görmekteyiz ki, ligin son haftalarına girilirken bazı spor kulüplerinin yöneticilerinden gelen talihsiz açıklamalar, çözüm yerine çatışmayı körüklemekte ve Türk futboluna ciddi zararlar vermektedir.

Üstünlük ve öncelik elde etmek adına sportmenliği, saygıyı ve "fair play ruhunu" bir kenara bırakan kulüplerimiz, aslında Türk sporuna yön veren kültür ve kimliklere sahiptirler.

Ancak ne yazık ki, bu güzide spor kulüplerinin günümüz temsilcileri, asırlık kültürlerine aykırı açıklamalar yaparak Türk futboluna ve toplum barışına zarar vermektedirler. Futbol, farklılıkları bir araya getirmesiyle tanınır ve birleştirici bir güç olmalıdır.

Futbol, rekabetin sağlıklı bir şekilde yaşandığı, rakibin daha iyisine teşvik edildiği bir ortam olmalıdır. Ancak hakaret içeren söylemler, futbolun tadını kaçırmakta, sahaları çamurlaştırmakta ve spor kültürünü aşağıya çekmektedir.

Futbolu koşulsuz seven Türk toplumunun bu tür açıklamalarla sürekli huzursuz edilmesinin hiçbir faydası olmadığı gibi, ülke futbolunun değerini düşüreceği aşikârdır.

İyinin yüceltildiği, kötünün ayıplandığı bir kültürün evlatları olarak futbolun tüm paydaşlarını sağduyulu ve itidalli davranmaya davet ediyoruz.

Adalet değil ayrıcalık isteyenlerle, seviyesiz söylem ve tutumlara karşı disiplin talimatlarını ve hukuk çerçevesinde cezai yaptırımları uygulamaktan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”