Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında merdiven altı ürün üretiminin artış gösterdiğine dikkat çekerek, vatandaşları uyardı. Yapılan yazılı açıklamada, gerekli standartlar olmadan faaliyet gösteren iş yerlerinde üretilen ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Palandöken, özellikle Ramazan ayında tatlı, şekerleme, peynir, zeytin, et ürünleri, sucuk ve salam gibi yiyeceklerde büyük sağlık risklerinin mevcut olduğunu belirtti. “Ramazan sofralarımızı kurarken, sadece fiyat ya da dış görünüşüne bakarak ürün satın almamalıyız.” şeklinde ifade etti.
Ayrıca, yol kenarlarında ve güvensiz internet sitelerinde satılan ucuz ve etiketsiz ürünlerden kaçınılması gerektiğini söyleyen Palandöken, “Alışverişlerde en önemli kurallardan biri, daha önce deneyimlediğiniz ve güvendiğiniz markalara bağlı kalmaktır.” dedi. Bazı üreticilerin, sağlıksız üretimi 'doğal' olarak pazarlamak amacıyla ticari kazanç sağladığını da sözlerine ekleyerek, güvenilir esnaftan alışveriş yapmanın önemini vurguladı.