TESK Başkanı Palandöken: LGS Günü Gürültüye Karşı Duyarlılık Çağrısı

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 13 Haziran Cumartesi yapılacak LGS'de gereksiz gürültüden kaçınılması, okulların önceden görülmesi ve toplu taşımaya yönelim çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 11:33
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 11:37

TESK Başkanı Palandöken: LGS Günü Gürültüye Karşı Duyarlılık Çağrısı

TESK Başkanı Palandöken: LGS Günü Gürültüye Karşı Duyarlılık Çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) öncesinde yazılı açıklama yaparak toplumdan sınav gününde ses ve düzen konusunda duyarlı olunmasını istedi.

Gürültüye karşı uyarı

Palandöken, yaklaşık 1 milyon öğrencinin hayalini kurduğu liselere bir adım daha yaklaşmak için gireceği LGS'de öğrencilerin dikkatinin dağılmaması gerektiğini vurguladı. Sınav saatlerinde gereksiz korna sesleri, düğünler nedeniyle davul ve zurna sesleri ile belediye çalışmaları kapsamında kullanılan gürültülü makineler gibi gürültü verici unsurların olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Velilere de heyecanlarına yenik düşmeden sakinliği korumaları çağrısında bulundu.

Sınav yeri ve ulaşım önerileri

Palandöken, öğrencilerin sınava girecekleri okulları önceden görmelerinin muhtemel trafik yoğunluğu nedeniyle çok önemli olduğunu söyledi. Sınav sabahı özellikle büyük şehirlerde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak erken saatlerde yola çıkılması ve mümkünse özel araç yerine toplu taşıma tercih edilmesi tavsiye edildi. Yerel yönetimlerin sınav günü toplu taşıma sefer sayılarını artırmasının öğrencilere, refakatçi ailelere ve sınav görevlilerine kolaylık sağlayacağına dikkat çekildi.

Palandöken, yıllarca ders başında emek veren tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.