Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Terörün Acısını Yaşayan Murat Yıldırım, “Nefes Yer Eksi İki” Filmini Anlattı

Terörün vahşetini anlatan “Nefes Yer Eksi İki” filminin başrol oyuncusu Murat Yıldırım, şehitlerimizi unutmamamız gerektiğini söylüyor. Yıldırım, doğuda görev yapan askerlerin yaşadıklarını ve duyduklarını paylaşıyor.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 12:00
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 12:09

Terörün Acısını Yaşayan Murat Yıldırım, “Nefes Yer Eksi İki” Filmini Anlattı

Nefes Yer Eksi İki Filminin Başrolü Murat Yıldırım: Şehitlerimiz Ancak Unutulduklarında Ölür

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, “Nefes Yer Eksi İki” filmi vizyonda ilgi görüyor. Ozan Uzunoğlu’nun çektiği “Nefes Yer Eksi İki” filmi bir haftada 174 bin 809 izleyici sayısına ve 20 milyon 24 bin 143 TL hasılata ulaştı. Orgino Medya yapımı film, terörün vahşetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Filmde Tayfun Yüzbaşı rolünü üstlenen Murat Yıldırım, Birsen Altuntaş’ın youtube kanalında film hakkında konuştu ve “Bu film sadece askerlik hakkında değil, bu film hepimizin, bu film Türkiye’nin… Biz 90’larda karakol baskınlarını yaşadık” ifadelerini kullandı.

Murat Yıldırım 8 Yaşında Terörle Tanıştı

Murat Yıldırım, terörle 8 yaşında tanıştığını söyledi. Yıldırım “Ben 8 yaşındayken 1987 yılında Ömerli Pınarcık köyüne yapılan baskında çocukların katledildiği olayda yaz tatilindeydim, o taziyeleri gördüm. Hayatımda ilk defa terörle o zaman yüzleştim. Çok acıydı…Hafızamda kalan çok acı görüntüler var. Allah bu ülkenin üzerinden terörü tamamen kaldırsın… Dünyada terör olayları tamamen bitecek inşallah” şeklinde konuştu.

Terörün Acısını Yaşayan Murat Yıldırım, “Nefes Yer Eksi İki” Filmini Anlattı

Yıldırım Askerlerin Sözlerini Unutamıyor

Filme hazırlanırken, doğuda görev yapan insanlarla ve askerlerle görüştüğünü belirten Yıldırım, duyduğu sözleri şöyle aktardı:

“Tabii ki haberleri izliyoruz ama orada görev yapanlarla konuşmak çok daha etkileyici oluyor. Mesela haberlerde askerin adı geçmiyor. Oradaki askerler bunu kaldıramıyor. Yemek yerken başlarını kaldırıp bize bir bakın yeter diyorlar. Bu sözü asla unutmam. Biz burada sizin için varız, vatan için buradayız. Bu ülkeyi koruyoruz, sizi koruyoruz. En azından şehit düştüğümüzde başınızı kaldırın. Bize biraz da olsa üzülün, bizi unutmayın…’ diyorlar… Bu çok etkiliyor insanı. Şehitlerimiz unutulduğunda ölürler. Bu ülkede eşinin doğumuna yetişemeyen yüzlerce Tayfun Yüzbaşı var. Hatta şunu da duydum; doğuda görev yaparken bebeği doğmuş ama bir buçuk yıl sonra görebilmiş askerler var. Filmde Tayfun yüzbaşının çok güzel bir eleştiri cümlesi var; Burası birbirinin yaşadığından habersiz insanların ülkesi… Bu çok çarpıcı bir cümle ve bu cümleyi söylerken çok zorlandım.”