Basın toplantısında başlangıç ve taziye:
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan için başsağlığı dileyerek başladı. Destici, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı ileterek olayın yarattığı üzüntüyü vurguladı.
PKK'nın kampları ve şartlar:
Destici, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki dört kampı boşaltmasının tek başına yeterli olmadığını belirtti. Sürece ilişkin güven sorununa dikkat çeken Destici, geçmişte benzer adımların güven sarsıntısı yarattığını söyleyerek örgüte karşı tavrını netleştirdi. BBP lideri konuşmasında "Şartsız, pazarlıksız, müzakeresiz silah bırakacak ve kendini feshedecek. Bunun başka yolu yok" ifadelerini kullandı ve yalnızca alanların boşaltılmasının değil, örgütün tamamen lağvedilmesinin gerekli olduğunu ifade etti.
Fon soruşturması ve mağduriyetin giderilmesi:
Gündemde uzun süredir yer alan fon soruşturmasına da değinen Destici, vurgunla elde edilen paraların kuruşuna kadar geri alınması gerektiğini savundu. Bu kişilerin elde ettiği kazançların ve söz konusu paradan elde edilmişsa faizlerin de iade edilmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında 500 bine yakın vatandaşın zarar gördüğünü kaydeden Destici, bu kayıpların devlet hazinesinden değil, vurgunculardan karşılanması gerektiğini vurguladı ve hiçbir ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi.
Azerbaycan'daki başörtüsü tartışması:
Azerbaycan'da kamu kurumlarında başörtüsü uygulamalarına ilişkin soruya yanıt veren Destici, iki ülkenin anayasal düzeninde laiklik unsuru bulunduğunu ancak Türkiye'de laikliğin uzun yıllar yanlış yorumlandığını savundu. 28 Şubat dönemine atıfta bulunarak "28 Şubat süreci hâlâ gözlerimizin önündedir" dedi; bu sürecin ekonomik, sosyal ve demokratik alanda ağır bedeller getirdiğini belirtti ve kardeş ülke Azerbaycan'ın benzer bedelleri ödemesini istemediklerini sözlerine ekledi.
BBP LİDERİ DESTİCİ, PARTİ GENEL MERKEZİNDE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU