Ter kokusuna bitkisel çözüm önerileri
Kayseri’de aktarlık yapan Muhammed Hanzala Altun, sıcak yaz günlerinde ter kokusuna karşı bitkisel çözüm önerilerinde bulundu. 12 yıldır aktarlık yapan Altun, terlemeyi tamamen önleyemeyeceklerini ancak kokuları bastıracak uygulamalar sunduklarını belirtti.
Altun'un önerileri
Ter kokusunu bastırmak için Hindistan cevizi yağı, yasemin ve lavanta yağlarının kullanılabileceğini ve bunlarla bitkisel rolon veya deodorant hazırlanabileceğini ifade etti.
Aşırı terleme durumunda ada çayı önerilirken, şap taşı ise terlemeyi yavaşlatma amacıyla tavsiye edildi.
Altun'un sözleri: "10-12 senedir aktarlık yapıyorum. Havaların ısınmasıyla terlemeyi önlemek yerine ter kokusunu bastıracak bazı bitkisel çözümlerimiz var. Çok terleme oluyorsa vatandaşlarımız ada çayı kullanabilirler. Ter kokusunu bastırmak içinse Hindistan cevizi, yasemin ve lavanta yağlarını kullanarak kendinize bitkisel rolon veya deodorant yapabilirsiniz. Şap taşını ise terlemeyi yavaşlatması açısından kullanılmasını öneriyorum. Terlemeyi bitiremeyiz ama kokuları önleyebiliriz"
Sıvı tüketimi ve bitkisel içecekler
Yaz döneminde bol sıvı tüketimi tavsiye eden Altun, ayrıca hibiskus çayları, az miktarda zencefil ve vücudun hararetini alacak ürünler önerdiklerini ifade etti. Demirhindi, hibiskus, gül gibi ürünlerin de aktarlar tarafından tavsiye edilebileceğini belirtti ve tercih için aktarına danışılmasını önerdi.
KAYSERİ’DE AKTARLIK YAPAN MUHAMMED HANZALA ALTUN; SICAK YAZ GÜNLERİNDEN DOLAYI MEYDANA GELEN TER KOKUSUNA BİTKİSEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDE BULUNDU.