Temel kazısı sırasında meydana gelen göçük sonrası apartman mühürlendi

Malatya’da temel kazısı sırasında bitişik apartmanın temelinde göçük oluştu; bina tahliye edilip teknik inceleme sonrası mühürlendi, çevre güvenlik önlemleri sürüyor.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 13:00
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 13:00

Temel kazısı sırasında meydana gelen göçük sonrası apartman mühürlendi

Temel kazısı sırasında meydana gelen göçük sonrası apartman mühürlendi

Olayın gelişimi ve müdahale

Malatya’da bir inşaatta yürütülen temel kazısı sırasında, bitişiğindeki apartmanın temelinde göçük meydana geldi. Olay, sabah saatlerinde Battalgazi ilçesi Büyük Hüseyin Bey Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde kaydedildi.

Göçüğün bildirilmesi üzerine bölgeye polis, AFAD, itfaiye ve ilgili kurum ekipleri sevk edildi. İlk incelemelerin ardından risk nedeniyle apartman tahliye edildi ve kazı çalışmalarına geçici olarak ara verildi.

Teknik inceleme ve alınan önlemler

Tahliye edilen apartmanda yapılan teknik inceleme sonucunda, yapı için güvenlik gerekçesiyle binanın mühürlenmesine karar verildi. Olay yerinde bulunan ekipler tarafından bina çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Sokağın araç ve yaya trafiğine kapatıldığı, olayla ilgili incelemelerin ve gerekli tedbirlerin devam ettiği bildirildi.

Genel değerlendirme

Kazı işlemlerinin bitişik yapılarda oluşturabileceği riskler nedeniyle, benzer olaylarda tahliye ve teknik inceleme gibi önlemler rutin uygulamalar arasında yer alıyor. Soruşturma ve teknik değerlendirmeler tamamlanana kadar bölgedeki güvenlik çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

MALATYA'DA BİR İNŞAATTA YÜRÜTÜLEN TEMEL KAZISI SIRASINDA BİTİŞİĞİNDEKİ APARTMANIN TEMELİNDE...

MALATYA'DA BİR İNŞAATTA YÜRÜTÜLEN TEMEL KAZISI SIRASINDA BİTİŞİĞİNDEKİ APARTMANIN TEMELİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜK SONRASI TAHLİYE EDİLEN BİNA, YAPILAN TEKNİK İNCELEMENİN ARDINDAN MÜHÜRLENDİ.

MALATYA'DA BİR İNŞAATTA YÜRÜTÜLEN TEMEL KAZISI SIRASINDA BİTİŞİĞİNDEKİ APARTMANIN TEMELİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.