Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Telefonunu şarja takıp uyuyanlar eyvah! Başınıza geleceklerden henüz haberiniz yok!

Telefonu gece şarj etmenin zararları ortaya çıktı. Uzmanlar sakın yapmayın diyerek telefonu şarj edip uyuyanları uyardı.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 20:23
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 20:23

Telefonunu şarja takıp uyuyanlar eyvah! Başınıza geleceklerden henüz haberiniz yok!

Telefonunuzu gece şarj etmek, ciddi sonuçlara yol açabilir ve alanında uzman olanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor! Avustralya'da gerçekleştirilen son araştırmada, telefonların gece şarj edilmesinin enerji tüketimi üzerinde önemli etkileri olduğu ortaya çıktı.

Central Queensland Üniversitesi'nden Profesör Ritesh Chugh'a göre, telefonların gece şarj edilmesi durumunda, gereken enerjinin dört katını aldığı ve arka planda çalışan uygulamaların etkisiyle düşen şarjın yeniden doldurulmaya çalıştığı bir durum ortaya çıkıyor. Bu duruma "damlama şarj" deniliyor ve uzun vadede telefonların pil ömrüne zarar verdiği belirtiliyor. Üreticiler, bu soruna çözüm bulmak için yeni özellikler ekliyor, ancak uzmanlar telefonları yüzde 20 ila 80 arasında şarj etmenin ve ihtiyaç duyuldukça şarj etmenin daha sağlıklı bir yöntem olduğunu savunuyor.

telefon uykuda şarj

Özellikle Apple cihazlarında şarj yüzde 80'i geçtikten sonra, Samsung cihazlarda ise yüzde 85'i geçtikten sonra şarj akımının geciktiği belirtiliyor, bu da dolaylı olarak pil ömrüne zarar verebiliyor. Kullanıcılar, bu olumsuz etkileri azaltmak için telefonlarını yüzde 20 ila 80 arasında şarj etmeli ve gerektiğinde şarj etmelidir. Bu yöntemi kullanmak, telefonun pil ömrünü uzun vadeli olarak koruma konusunda etkili bir çözüm olabilir.

telefon şarj