Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Telefonları şarj etmeyi unutun! Sonunda bu da oldu

Şarjı bir ya da iki gün kalan cep telefonlarına yönelik yeni bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. Nükleer enerji kullanan piller üreten şirket, söz konusu gelişmeyle ilgili bilgiler verdi.

Yayın Tarihi: 15.01.2024 20:46
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 20:46

Telefonları şarj etmeyi unutun! Sonunda bu da oldu

Birçok alanda kullanımı gerçekleştirilen nükleer enerji artık cep telefonu pillerinde de kullanılıyor. Çinli şirket Betavolt, cep telefonları ve dronlar için pil üretmek amacıyla nükleer enerjiden yararlandı.

Telefonunuzu 50 yıl şarj etmek yok!

Nükleer pil teknolojisi

Pil üretiminde nükleer enerji kullanan Betavolt, ürettiği pillerin 50 yıl dayanabileceğini iddia ediyor. Bu pilin akıllı telefonlar için bir devrim olduğu açık. Birçok özelliğin arasında, yalnızca cep telefonları için değil aynı zamanda drone'lar için de kullanılabilen pilin uzun şarj süresinden bahsetmeye değer.

"Tıbbi cihazlar için önemli gelişme"

Çinli şirketin gelişmiş pilleri akıllı telefonlar ve drone'lar için kullanışlı, ancak bunlardan çok daha fazlası var.

Ayrıca şirket, sonsuz pil teknolojisinin kalp pilleri, yapay kalpler ve koklealar gibi insan vücudunda kullanılan ve boş olduğunda tehlikeli olabilecek tıbbi cihazlarda da kullanılacağını iddia ediyor.

Nükleer pil teknolojisi

Betavolt şirketine göre nükleer enerjinin kullanılarak yapılan pilin boyutları 15 x 15 x 5 milimetreküp. Şirket ayrıca 100 mikrowatt güç kapasiteli bir pil geliştirdi ve bunu 1 watt'a çıkarmayı hedefliyor.

Nükleer pil teknolojisi güvenli mi?

Radyoaktif madde içerdiği bilinen cep telefonlarını taşıma konusunda endişe duyan kişiler, bu pilin güvenli olup olmadığını merak ediyor. Şirket, pillerin patlamayı önleyecek şekilde çok katmanlı yapıyla üretildiğinden herhangi bir tehlike oluşturmadığını söylüyor.

Nükleer pil teknolojisi

Yangın ve patlama gibi tehlikeleri önlemek için çok katmanlı bir yapıya sahip olan pilin -60 santigrat dereceden 120 santigrat dereceye kadar ısı durumuna dayanıklı olduğu söyleniyor. Şirket ayrıca pilin çevreye olumsuz bir etkisinin olmadığını da iddia ediyor.

Pilin henüz test aşamasında olduğu ve 2024 yılının son aylarında seri üretime girmesi bekleniyor ancak akıllı telefonlara ne zaman dahil edileceğine dair henüz bir bilgi yok.