yarışmanın amacı ve süreç:
TEKNOFEST 2026 Güneydoğu kapsamında Trendyol ile T3 Vakfı tarafından düzenlenen E-ticaret Yarışması, genç yetenekleri e-ticaret arama deneyimini geliştirecek veri bilimi ve yapay zekâ çözümleri üretmeye teşvik etti. Yarışmada katılımcılardan, kullanıcıların arama niyetleri ile ürünler arasındaki anlamsal bağı çözümleyerek arama sonuçlarını iyileştirecek modeller geliştirmeleri beklendi. Bu kapsamda yarışmacılar arama terimleri ve konseptler, ürün isimleri, kategori hiyerarşileri ile materyal, renk ve stil gibi detaylı ürün özelliklerini bir araya getiren yaklaşımlar üzerinde çalıştı.
Ön eleme aşaması Kaggle platformu üzerinden 21 gün sürdü ve süreç boyunca ekipler toplam 11 bin 400 farklı tahmin üretti. Yarışmaya toplam 544 takım ve 1.700 yarışmacı başvurarak yoğun ilgi gösterdi.
final ve ödüller:
Ön elemeyi geçen 10 takım ve toplam 32 yarışmacı, finale kalarak projelerini jüriye sundu. Finalde takımlar, sunumlar ve canlı demolarla beş kişilik jüri karşısına çıktı; geliştirilen kodlar ise dört kişilik teknik inceleme ekibi tarafından değerlendirildi. Değerlendirme süreçleri sonucunda kazananlar belirlendi.
Törende Trendyol CTO’su Cenk Çivici ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Üyesi ile T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrem Bayraktar Aksakal hazır bulundu. Birinci olan ArmaTerimi takımı 150.000 TL, ikinci olan abdül basitadam takımı 120.000 TL, üçüncü olan Dream Team takımı ise 100.000 TL ödülün sahibi oldu.
Ayrıca jüri değerlendirmesi sonucunda Çözüm Başarısı, Kaggle Aşaması, Çözüm Hızı, Çözüm Sunumu, İmplementasyon ve Dokümantasyon ile Model Açıklanabilirliği kategorilerinde birinci olan takımlara plaket takdim edildi.
Trendyol, T3 Vakfı ile sürdürdüğü iş birliği kapsamında gençlerin teknoloji, veri bilimi ve yapay zekâ yetkinliklerini geliştirmeye odaklanmaya devam edeceğini; gerçek iş problemleri üzerinden yenilikçi fikirlerin ve uygulanabilir çözümlerin ortaya çıkmasını desteklemeyi amaçladığını bildirdi.
TEKNOFEST 2026 GÜNEYDOĞU KAPSAMINDA TRENDYOL İLE T3 VAKFI’NIN BİRLİKTE HAYATA GEÇİRDİĞİ ‘E-TİCARET YARIŞMASI’, GENÇ YETENEKLERİ GERÇEK DÜNYA E-TİCARET PROBLEMLERİNE ÇÖZÜM ÜRETMEK ÜZERE BİR ARAYA GETİRDİ.