DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.787.068,11 1,53%

TEKNOFEST: Adana'da Çocuklar Helikopterle Uçuş Deneyimi Yaşadı

TEKNOFEST'te 15 şehirden gelen çocuklar, helikopterle gökyüzünde unutulmaz anlar yaşadı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 14:21
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 16:20

TEKNOFEST: Adana'da Çocuklar Helikopterle Uçuş Deneyimi Yaşadı

TEKNOFEST'te Helikopterle Uçuş Deneyimi

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında, 15 farklı şehirden gelen çocuklar, jandarmanın "Çelik Kanatlar" uçuş ekibi ile helikopterle gökyüzünde uçma fırsatı buldu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteklediği bu etkinlik, Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.

“Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun” Projesi

Festivaldeki "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi sayesinde, 35 binden fazla öğrenci TEKNOFEST'te ağırlandı. Çocuklara, havadan kenti ve festival alanını gözlemleme fırsatı sunan etkinlik sonrası, katılımcılara “Artık siz de gökyüzünün sevdalılarısınız” yazılı sertifikalar verildi.

TEKNOFEST Genel Sekreteri'nden Açıklama

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, projeyi merhum Özdemir Bayraktar anısına düzenlediklerini belirtti. Proje aracılığıyla çocukların, büyüklerinin yaptığı uçuş gösterilerini deneyimleme şansı bulduğunu ifade etti. Saymaz, “Bu mutluluğa katkımız olması bizim için çok kıymetli” dedi.

Uçuş Deneyimleyen Öğrencilerden Yorumlar

Etkinlikten sonra Kilis'ten gelen İrem Demirkıran, "Helikopterden korkuyordum ama manzaraya hayran kaldım. Herkese tavsiye ederim." derken, Dilara Tilki de, "Burası sürprizlerle dolu. Her yaş grubuna hitap eden muazzam bir etkinlik" ifadesini kullandı. Merve Demirkıran ise ilk helikopter deneyiminde heyecanını dile getirdi.

TEKNOFEST etkinlikleri, öğrenciler için unutulmaz anılar ve eğitim fırsatları sundu. Proje sayesinde birçok çocuk, bilimin ve teknolojiye olan ilgilerini geliştirme imkanı buldu.

Yazar
EDİTÖR

admin