DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,18 0,04%
ALTIN
5.959,11 -0,01%
BITCOIN
3.774.244,75 -3,97%

Tekirdağ'daki Sıla Bebeğin Ölümüne İlişkin Dava Devam Ediyor

Tekirdağ'da 2 yaşındaki Sıla bebeğin ölümüne neden olan şüphelilerin tutukluluk halleri devam ediyor. Dava süreci hızla ilerliyor.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 19:24
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 19:24

Tekirdağ'daki Sıla Bebeğin Ölümüne İlişkin Dava Devam Ediyor

Sıla Bebeğin Ölümüne İlişkin Dava Süreci

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla bebeğin darp ve cinsel istismara uğraması olayına ilişkin tutuklu bulunan 5 şüphelinin tutukluluk halleri devam ettirildi.

Duruşma Detayları

Malkara Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerin durumunu değerlendirdi. Aralarında Sıla'nın annesinin de bulunduğu 5 kişi, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşma sonrasında hâkim, şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Olayın Gelişimi

8 Eylül'de Malkara'da yaşayan B.Y., kızının uyanmadığını fark ederek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenede bebeğin beyin kanaması ve cinsel istismar ihtimaliyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bebek, burada beyin ameliyatı geçirmiş ve yoğun bakıma alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ve onun çocukları K.A. (13) ile G.K. (14) gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alınmıştı.

Adli Tıp Raporu ve Sonuç

Tekirdağ Baro Başkanı, darp nedeniyle hastaneye yatırılan 2 yaşındaki Sıla bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunu belirten bir adli tıp raporu olduğunun altını çizdi. Ne yazık ki, Sıla bebek, 1 ay boyunca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı